Informació general

Serveis

S'inicien les obres de reposició de l'Estació de Bombament d'Aigües Residuals a la desembocadura de la riera de Riudoms

Aquesta infraestructura s'encarrega d'impulsar les aigües residuals generades a Cambrils cap a la depuradora, on són tractades i aportades al mar

Per Berta Ruiz

Treballs de renovació de l'estació depuradora de la riera de Maspujols
Treballs de renovació de l'estació depuradora de la riera de Maspujols | Lluís Rovira i Barenys

Fa unes setmanes es van iniciar les obres de reposició de l'Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EBAR) de la riera de Riudoms, al terme municipal de Cambrils, que s'està construint a la desembocadura d'aquesta riera. Aquesta infraestructura s'encarrega d'impulsar les aigües residuals generades a Cambrils cap a la depuradora, on són tractades i aportades al mar. Les obres van a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a través del Consell Comarcal del Baix Camp que és l'encarregat d'executar les obres. Aquesta actuació s'emmarca dins del pla de millores del sanejament de les aigües residuals. Les dues administracions van signar un conveni –amb vigència de quatre anys (2016-2021)– per millorar aquesta estació de bombament. La inversió d'aquestes obres és d'1,5 milions d'euros, que van a càrrec de l'ACA. Un cop l'actuació estigui enllestida i en servei, el Consell Comarcal assumirà la seva titularitat.

Lluís Abella, regidor de Serveis: "Allí hi tenim una estació de bombeig, però donava molts problemes i estava obsoleta"

Sobre aquestes obres, el regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ha comentat a revistacambrils.cat que, "allí ja hi tenim una estació de bombeig, però donava molts problemes i estava obsoleta. Ara, l'ACA està fent aquesta obra a través del Consell Comarcal. Des de Cambrils, ja feia temps que ho reclamàvem perquè anàvem molt mancats i des de l'ACA es va veure aquesta necessitat. Les obres van començar fa poc, però no estan donant moltes molèsties –potser una mica al carril bici– però la gent pot passar bé pel passeig. La previsió és que s'enllesteixi cap a meitats o finals del mes de juny". Segons ha dit Abella, "ara s'està fent la nova estació de bombeig al costat de l'altra que, mentrestant no pot parar de funcionar. Quan s'enllesteixi la nova, s'inutilitzarà la vella". El regidor de Serveis ha comentat que, "són actuacions positives per Cambrils i molt necessàries"

Comenta aquest article