Informació general

Covid-19

1 any de la covid-19: Allau de cancel·lacions d'actes, tornejos esportius i activitats culturals arreu del territori

Per Redacció

Imatge del torneig TGN de bàsquet, al Palau Municipal d'Esports, l'any 2019
Imatge del torneig TGN de bàsquet, al Palau Municipal d'Esports, l'any 2019 | Berta Ruiz

Ara fa un any, el 12 de març de 2020, l'expansió del coronavirus propiciava un allau de cancel·lacions d'actes i la suspensió de nombroses activitats al territori. Per un costat, la Diputació de Tarragona emetia un comunicat en el què informava que –seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat i el Govern de la Generalitat– suspenia totes les activitats als espais de la institució que impliquessin una concentració significativa de persones. Inicialment, es va establir un període de 15 dies, però ben aviat, aquestes previsions van quedar desbordades per l'esclat de la pandèmia i la declaració de l'estat d'alarma.

Tornejos esportius de la Setmana Santa, suspesos

Aquell mateix 12 de març de l'any passat, revistacambrils.cat també informava que els diferents tornejos esportius de la Setmana Santa penjaven d'un fil. Nombrosos equips d'arreu del món anunciaven la seva baixa del Mundialito de futbol, donades les circumstàncies sanitàries; mentre que progressivament també van anar caient els altres esdeveniments previstos com el torneig de futbol Costa Daurada Cup; la competició de balls esportius internacional i el torneig de bàsquet TGN Bàsquet.

Reguitzell de cancel·lacions a poblacions properes

Poblacions properes també comunicaven un reguitzell de cancel·lacions. L'Ajuntament de Mont-roig del Camp anul·lava les Festes de Sant Josep i la Gala de l'Esport, mentre que Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant suspenia la cursa UT Llastres 2020. A Vila-seca també es cancel·laven els concerts previstos a l'Auditori Josep Carreras. Pel dissabte 14 de març, la cantant Martirio –acompanyada de Chano Domínguez– hi havien d'actuar.

Comenta aquest article