Societat

Conferència

El biòleg cambrilenc Eugeni Capella participa com a ponent aquest dijous en un festival d'aus de Colòmbia

La xerrada a càrrec d'Eugeni Capella, que porta per títol "Ecuador 1.000, un reto extraordinario de observación de aves que contribuye a la conservación", es podrà seguir per Internet

Per Diana Vizán

Targetó de la conferència d'Eugeni Capella
Targetó de la conferència d'Eugeni Capella | Cedida

El biòleg i ambientòleg cambrilenc, Eugeni Capella, participa com a ponent en la quarta edició del Risaralda Bird Festival (https://www.risaraldabirdfestival.com), un dels festivals d'aus més important de Colòmbia, aquest dijous 11 de març a dos quarts de tres, hora catalana. Amb motiu de la pandèmia, l'edició d'enguany és virtual i la xerrada a càrrec d'Eugeni Capella, que porta per títol "Ecuador 1.000, un reto extraordinario de observación de aves que contribuye a la conservación", es podrà seguir per Internet, de manera gratuïta, a través del Facebook Live @RisaraldaBirdFest.

Aquesta és la segona vegada que Eugeni Capella participa com a ponent en un festival d'aus de Colòmbia, el país amb més espècies d'ocells del món, ja que l'any 2017 va fer una conferència presencial en la tercera edició del Festival de Aves del Tolima. Les anteriors edicions del Risaralda Bird Festival constaven d'una part teòrica, integrada per conferències acadèmiques i motivacionals per tal de promoure el desenvolupament d'una cultura basada en el coneixement i la protecció de les aus, i d'una part pràctica, a través de la participació en les rutes d'observació d'aus organitzades pel festival. Tot i això, amb motiu de la pandèmia, l'any passat el festival es va haver de suspendre i enguany es faran només conferències virtuals i s'han anul·lat les rutes.

Cinc conferències d'experts d'arreu del món

En concret, s'han programat cinc conferències, protagonitzades per conferenciants procedents d'arreu del món, des de les vuit del matí fins a la una de la tarda, hora colombiana, que es transmetran en viu per Facebook Live.

A més, el festival té com a objectiu promoure el turisme ornitològic, també anomenat orniturisme, turisme d'observació d'ocells o aviturisme. Una activitat que implica desplaçar-se cap a una destinació específica amb l'interès d'observar l'avifauna local en el seu entorn natural. L'objectiu de les persones que viatgen és gaudir dels ocells i de la natura. Al mateix temps, per a la població local és una oportunitat de desenvolupament econòmic i social sostenible, de manera més directa per als guies locals i establiments turístics i, en general, per a tota la comunitat.

Comenta aquest article