Esports

Bàsquet en cadira de rodes

L'equip de bàsquet en cadira de rodes CE Costa Daurada s'estrena amb victòria a la Segona Divisió Nacional

Es tracta de l'equip més antic de Catalunya que va néixer amb l'objectiu d'assolir la plena integració de les persones amb discapacitat física a través de l'esport

Per Redacció

Imatge de l'equip del Club Esportiu Costa Daurada en el seu desplaçament a l'Hospitalet de Llobregat
Imatge de l'equip del Club Esportiu Costa Daurada en el seu desplaçament a l'Hospitalet de Llobregat | Cedida

El Club Esportiu Costa Daurada –fundat l'any 1975– compta amb un equip de bàsquet en cadira de rodes que milita a la Segona Divisió Nacional. Es tracta de l'equip més antic de Catalunya que va néixer amb l'objectiu d'assolir la plena integració de les persones amb discapacitat física a través de l'esport. Tal com ha explicat el president del CE Costa Daurada –Manel Seva–, "l'any 1975, un grup de persones va decidir formar el club i des d'aleshores s'han anat fent diverses disciplines esportives amb discapacitats físics. També hem estat entrenant a diferents pobles de la demarcació tarragonina, tot i que actualment, els entrenaments es duen a terme a Reus". Segons Seva, "el nostre objectiu és que qualsevol discapacitat físic ens conegui i tingui la possibilitat de fer esport, una pràctica molt beneficiosa a tots els nivells".

Des de la seva fundació, l'activitat més important del club és el bàsquet en cadira de rodes. Durant molts anys, el club ha disputat la lliga nacional en diferents categories, arribant a guanyar una temporada el play off d'ascens a la Divisió d'Honor, tot i que el club va haver de renunciar per falta de recursos econòmics. Des de fa algunes temporades, l'equip només pot afrontar partits de la lliga catalana. La temporada 2018-2019, el club es va proclamar de Catalunya.

Segona Divisió Nacional

BCR CEM L'Hospitalet 51 - CE Costa Daurada 56

El passat diumenge 7 de març, l'equip es va desplaçar a la pista de l'Hospitalet de Llobregat. Va ser el primer partit de lliga i el primer partit del CE Costa Daurada en aquesta categoria des de feia 10 anys. Aquesta tornada a la competició es va quallar amb una victòria a la pista d'un rival complicat i tot un aspirant a l'ascens de categoria. L'enfrontament va ser molt disputat per part d'ambdós equips i els avantatges mínims es van mantenir durant tot el partit. De fet, només en el darrer quart, el CE Costa Daurada va aconseguir remuntar i endur-se el triomf. Els deu jugadors convocats per aquest partit van ser: Alex, Abdulaye, Andreu, Emiliano, Eric, Jesús, Bufa, Paqui, Pere, Hatim.L'expedició de l'equip la van completar Lidia, José Manuel, Pili i Javi.

El proper partit serà a l'Olímpic de Reus, el proper 20 de març a les 18 hores. Serà el partit de tornada contra el BCR CEM L'Hospitalet. Aquests dos partits havien quedat ajornats per la pandèmia. L'endemà 21 de març, l'equip es desplaçarà a València. 

Comenta aquest article