Cultura

Exposició

El jove artista Xavi Piñol inaugura l'exposició de pintura «Què ens mata? La soledat» a la galeria artAMILL de Vinyols i els Arcs

Per Berta Ruiz

Xavi Piñol al costat d'algunes de les seves obres de l'exposició
Xavi Piñol al costat d'algunes de les seves obres de l'exposició | Cedida

El jove artista Xavi Piñol Caballé va inaugurar, el passat dissabte 6 de març, l'exposició de pintura titulada "Què ens mata? La soledat", a la galeria artAMILL de Vinyols i els Arcs. En aquesta mostra, Piñol reflexiona sobre el tema de la soledat i ho fa amb unes obres en les què combina una part de paisatges i una altra part de rostres. Tal com ha explicat l'artista a revistacambrils.cat, "en aquesta exposició en la meva obra acostumo a utilitzar dues tècniques, una part que és pintura a l'oli i en quadres de gran format i, per altra banda, la tècnica del pastel per a obres de més petit format. Normalment, els pastels són per a les cares i els rostres, mentre que quan faig un paisatge o una anatomia ho faig amb oli". Sobre el seu estil, Piñol el defineix com "un estil realista tirant a vegades cap al surrealisme, però sempre sent figuratiu. Aquesta exposició segueix una dinàmica del blanc i negre i també una part amb tonalitats blavoses per transmetre aquesta idea de la soledat".

Col·laboració literària de Carme Andrade

L'opció d'exposar a la galeria artAMILL, tal com ha comentat Piñol, va sorgir de la pròpia direcció de la sala. "Em van contactar i em van dir que estaven fent un seguit d'exposicions, on cada artista feia un tema diferent. Van estar mirant la meva obra i els meus quadres els van transmetre aquest sentiment de soledat i, de fet, jo també hi veia aquesta tendència en algunes de les obres; aquest caràcter de soledat" ha dit Piñol. En aquesta exposició, Piñol compta amb la col·laboració literària de Carme Andrade que acompanya amb poemes inspirats en els seus quadres i que es poden escoltar de fons a la sala mentre es visita l'exposició.

Als seus 21 anys, Xavi Piñol combina els seus estudis de la carrera de Disseny Industrial amb els estudis de pintura. La seva afició per la pintura va començar de ben jovenet, cap als 8 anys. Amb 14 anys, l'any 2014, va exposar una petita exposició individual a la seva població –Castellvell del Camp– i des d'aleshores també ha participat en alguna exposició col·lectiva, així com diferents fires artístiques com Montbriart. Ara, presenta aquesta darrera mostra a Vinyols i els Arcs i el proper mes de desembre també estarà present a la Fira Internacional d'Art de Barcelona.

La mostra es podrà visitar fins el 30 de març a la galeria ArtAMILL, situada a l'avinguda de Catalunya número 2 de Vinyols i els Arcs. L'horari de visita és tots els dijous de les 18 a les 20 hores i els dissabtes de les 11 a les 13 hores.

Quadres de la mostra instal·lada a la galeria artAMILL de Vinyols i els Arcs

 

Comenta aquest article