Cultura

Festival de Música

Concert Studio no organitzarà les properes edicions del FIMC: «L'etapa de Cambrils s'ha esgotat per a Concert Studio»

Concert Studio, que havia organitzat el Festival els darrers quatre anys, ha manifestat que el concurs públic fet per l'Ajuntament "no es va tenir en compte el projecte artístic, ni la proposta cultural, ni els històrics"

Per Redacció

Imatge del concert d'Álvaro Soler al parc del Pinaret, l'agost de 2019
Imatge del concert d'Álvaro Soler al parc del Pinaret, l'agost de 2019 | Berta Ruiz

L'empresa Concert Studio va emetre un comunicat oficial, ahir, en el què anunciava la seva desvinculació amb l'organització del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) de cara a les properes edicions. Cal destacar que, enguany, després de molts anys, l'organització del FIMC comptarà amb una aportació municipal de 250.000 euros. Segons diu el comunicat de premsa emès per Concert Studio, "han estat quatre anys que, des de Concert Studio hem portat a terme la realització del Festival Internacional de Música de Cambrils. La nostra implicació amb aquest projecte va començar quan l'Ajuntament, en seriosos problemes per a poder realitzar-lo i, a un mes del seu inici, es va veure en la necessitat de trobar solucions per donar continuïtat al seu festival que estava a punt de desaparèixer. Ens van venir a buscar i vam dir que sí encara que les condicions econòmiques feien molt difícil rendibilitzar-ho. Es va fer un gran esforç per dur a terme el festival i que el seu nom recuperés una part del seu valor".

"Va ser una aposta dura per a la nostra empresa, molta inversió i poc retorn, i menys encara ajuts públic"

El comunicat de Concert Studio afegeix que, "des del primer moment, amb tota la nostra il·lusió, hem volgut dotar aquest certamen de prestigi i qualitat musical. En aquestes edicions hem tingut el plaer de gaudir en directe d'artistes com Josep Carreras, Julio Iglesias, Roger Hodgson, Tom Jones, Juanes, Sara Baras, Enrique Bunbury i molts més. Va ser una aposta dura per a la nostra empresa, molta inversió i poc retorn, i menys encara ajuts públic. Amb el nostre recorregut, i veient que tot eren pèrdues, l'Ajuntament va entendre que havia d'apostar econòmicament pel certamen i va treure a concurs públic l'organització i gestió del festival. El concurs va estar mal enfocat i l'únic criteri avaluable va ser una equació econòmica; no es va tenir en compte el projecte artístic, ni la proposta cultural ni els històrics. Així que l'etapa de Cambrils s'ha esgotat per a Concert Studio".

Per a Concert Studio: "ha estat un plaer poder descobrir aquest festival i tota la seva gent durant aquest temps. Volem agrair al públic, patrocinadors, personal de l'Ajuntament, del Patronat de Turisme i tots els companys de viatge que ens han ajudat en aquest projecte durant aquest temps. Esperem de tot cor que el festival segueixi creixent i mantenint la qualitat musical que el caracteritza. Desitgem que els cambrilencs i amics del festival puguin seguir gaudint de propostes boniques i de qualitat musical".

Concert Studio s'ha fet càrrec de les edicions de 2017, 2018 i 2019 i la de 2020 es va haver de cancel·lar per la pandèmia

Recordem que l'empresa Publiolimpia es va fer càrrec de l'organització del Festival durant les edicions de 2014, 2015 i 2016. L'edició de 2017 va penjar d'un fil després de la detenció del gerent de l'empresa Publiolimpia, Antoni Mas. Aleshores, l'empresa Concert Studio se'n va fer càrrec –gairebé in extremis– i va salvar l'organització d'aquella edició. A finals de 2017, l'Ajuntament va obrir un concurs públic per a l'adjudicació de l'esdeveniment musical per les edicions dels tres següents anys. Concert Studio va ser l'única empresa que s'hi va presentar i se li va adjudicar el contracte. El fet d'agrupar l'organització del Festival en tres edicions, segons es va explicar en aquell moment, havia de permetre una millor planificació a l'hora de contractar els artistes. Així doncs, Concert Studio es va fer càrrec també de les edicions de 2018 i 2019. A finals de 2019 van sorgir, novament, els problemes i fins i tot va estar en "perill" l'organització de l'edició de 2020. Malgrat tenir un conveni signat per a tres anys, Concert Studio va eludir aquests problemes a "causes econòmiques". Salvats tots els problemes i entrebancs, finalment, Concert Studio i l'Ajuntament de Cambrils van presentar, el passat 5 de març de 2020, –pocs dies abans de la declaració de l'estat d'alarma– la programació per a la 46a edició del FIMC. Malauradament, l'edició de 2020 no es va poder celebrar donada la situació sanitària actual. El 22 de maig, l'empresa organitzadora emetia un comunicat en el què anunciava la cancel·lació del FIMC 2020.

Comenta aquest article