Informació general

Dia Internacional de la Dona

S'organitzaran una seixantena d'actes al Baix Camp per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Per Redacció

Cartell de la commemoració del 8-M
Cartell de la commemoració del 8-M | Cedida

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà el proper 8 de març, durant els propers dies se celebraran una seixantena d'actes arreu del Baix Camp per reflexionar i reivindicar els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada. Els actes tindran com a punt de partida la lectura del Manifest de l’Institut Català de les Dones, el dilluns 8 de març, a la majoria dels municipis del Baix Camp. A més, ajuntaments, entitats i col·lectius han preparat activitats socioculturals per conscienciar sobre la igualtat de gènere, com ara tallers, obres de teatre, projecció de pel·lícules, conta contes, exposicions o xerrades.

El Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, impulsat pel Consell Comarcal, ha programat dues conferències virtuals que es podran seguir per zoom:  

La primera serà avui dijous 4 de març, a les 17 h, amb el títol “8 de març Cartografies feministes. D’on venim i on anem: trajectes i trajectòries”, a càrrec de Carme Vidal, experta en l’erradicació de la violència masclista. Es podrà seguir des d’aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/83024222702?pwd=SnZlTGlNV3hFejhsRDBudy9QQ0ErZz09&from=addon  

La segona, també per zoom, serà el mateix 8 de març a les 18 h, i anirà a càrrec d’Assumpta Montellà, historiadora i escriptora, autora entre altres de “La Maternitat d’Elna”. La conferència portarà per títol “La NO història de les dones", i l’enllaç per seguir-la és https://us02web.zoom.us/j/86749507986?pwd=YW9HVmFvVHBtVUhlc3lTZU5yMUdYdz09&from=addon  

D’altra banda i tenint en compte la situació de pandèmia que vivim, des del Consell de Dones i el Consell Comarcal del Baix Camp es vol visibilitzar la important tasca de cura que realitzen les dones i que ha estat especialment destacada durant el llarg confinament i, en general, durant aquest any que portem de pandèmia.  

Per aquest motiu, es demana a les dones que es facin fotografies i les etiquetin amb #invisiblesximprescindibles# per visibilitzar precisament totes aquestes tasques de cures normalment poc reconegudes i valorades, tot i ser imprescindibles. Les fotografies es poden enviar a ccdones@baixcamp.cat, des d’on s’elaborarà un cartell.  

Comenta aquest article