Informació general

Pla d'Acció Municip

El PAM 2019-2023 arriba gairebé a l'equador del mandat amb un estat d'execució desigual en els seus quatre eixos principals

Segons el web en què es recull el seu estat d'execució, el bloc enfocat al benestar de les persones es troba al 42%; el d'una economia emprenedora al 63%; el de ciutat segura i endreçada al 18% i el de ciutat propera al ciutadà al 27%

Per Redacció

Façana del port al vespre, a meitats del passat mes d'agost
Façana del port al vespre, a meitats del passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

El Pla d'Acció Municipal 2019-2023 (PAM) és el document que recull els objectius de mandat del govern municipal. A la sessió plenària telemàtica del passat 22 de febrer, des del grup municipal de Ciutadans van preguntar sobre l'estat d'execució del mateix i del seu grau de compliment. Sobre aquesta qüestió, el regidor de Govern Obert de l'Ajuntament –Eduard Pellicer– va explicar que, des del passat mes de novembre, el PAM es pot seguir en temps real des de la pàgina web de l'Ajuntament de Cambrils i que qualsevol ciutadà i pot tenir accés lliure. Segons va dir, "el PAM recull un total de 587 accions previstes i estan ordenades en diferents eixos, dins de cada eix hi ha uns objectius estratègics els quals també es desglossen en d'altres objectius operatius. Tot plegat, en un exercici de rendició de comptes".

Així doncs, actualment, l'estat d'execució seria el següent: dins dels quatre grans eixos hi ha "Una ciutat enfocada al benestar de les persones" amb un compliment del 42%; "Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable" amb un estat d'execució del 63%; l'apartat "Una ciutat segura, equilibrada, endreçada i sostenible" que té un estat d'execució del 18% i, el bloc "Una ciutat propera amb la ciutadania" que, segons el web municipal, es troba al 27% d'execució.

El bloc "Una ciutat enfocada al benestar de les persones" al 42% d'execució

Dins d'aquests grans blocs del PAM 2019-2023 hi ha un altre apartat d'objectius estratègics. Pel que fa a l'apartat "Una ciutat enfocada al benestar de les persones" (42%) hi podem trobar nou subapartats: "Drets socials i igualtat" que està al 31%; "Educació com a eina integral de vida i de cohesió social" que està al 25% d'execució; "Interculturalitat i diversitat com un model de convivència" que es troba al 41%; "Gent gran, envelliment actiu" que està al 60%; "La cultura com a inversió" al 3% d'execució; "Acció cívica i voluntariat" al 12%; "Adolescència, joventut i igualtat d'oportunitats" al 84%; "Esport com a eina de millora de vida" al 46% i "Un sistema integral de salut universal" al 64%. Dins de cada subapartat, es desglossen una sèrie d'objectius operatius i dins d'aquests hi ha totes les actuacions previstes amb el seu corresponent percentatge de compliment.

El bloc "Una ciutat amb una economia emprenedor i responsable" al 63% d'execució

En l'apartat "Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable" (63%) hi ha cinc objectius estratègics: "Turisme de qualitat i sostenible" que està en un 67%; "Impuls del sector primari" en un 60%; "Una fiscalitat enfocada a la justícia distributiva" amb un 100% d'execució; "Inserció laboral" que es troba en un 23% i "Consum de proximitat i incentiu del comerç local". Igual que en l'anterior apartat, cadascun d'aquests objectius es desglossen en d'altres operatius i en les diferents actuacions de govern.

El bloc "Una ciutat, segura, equilibrada, endreçada i sostenible" al 18% d'execució

Dins del bloc "Una ciutat segura, equilibrada, endreçada i sostenible" que té un estat d'execució del 18% hi podem trobar quatre grans objectius estratègics: "Una ciutat segura" que es troba al 10% d'execució; "Una ciutat sostenible" al 16%; "Una ciutat intel·ligent" al 19% i "Una ciutat endreçada" al 22%. També es poden consultar els objectius operatius i les accions previstes dins de cada punt.

El bloc "Una ciutat propera amb la ciutadania" al 27% d'execució

Finalment, pel que fa a l'apartat "Una ciutat propera amb la ciutadania" que, segons el web municipal, es troba al 27% d'execució, hi podem trobar dos apartats d'objectius estratègics: "Govern Obert" que està al 27% de compliment i "Participació Ciutadana" al 26%.

L’Apunt

Full de ruta del mandat
Recordem que el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2023, es presentava en roda de premsa, el 18 de setembre de 2019, a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el primer tinent d'alcalde –Lluís Abella– i el segon tinent d'alcalde –Oliver Klein–. En aquella presentació, els tres socis del govern municipal van desgranar aquest document que, segons van manifestar, és el full de ruta a seguir durant aquest mandat.

Comenta aquest article