Informació general

Es construirà un gran col·lector sota la rambla de Jaume I per evitar el sobreeiximent del clavegueram

Per Lluís Rovira i Barenys



La tapa de clavegueram que es troba a la cantonada del carrer de Colom amb el carrer de Roger de Flor és una de les que pateixen sobreeiximents
Quan plou amb una certa intensitat, la zona del Port pateix el sobreeiximent de la xarxa que condueix les aigües del clavegueram i dels pluvials. Això es fa evident en tres punts concrets, a la tapa del carrer de Roger de Flor amb la cantonada amb el carrer de Colom, a la tapa de la rambla de Jaume I cantonada amb el carrer de Sant Pere i al davant de la seu del Patronat de Turisme. Aquest passat mes de març el sobreeiximent de les aigües residuals s'ha fet ben palès en l'aiguat d'aquest passat dissabte a la nit així com el dia 7 de març quan va caure pedra. En tots dos casos, la part central de la rambla de Jaume I va quedar empastifada de porqueria amb el consegüent perjudici, sobretot, per als veïns de la zona.

Un col·lector de grans dimensions

Això passa perquè quan es van fer les obres de l'Eixample Platja no es va fer la doble xarxa i tot fa cap al clavegueram. La solució a aquesta problemàtica no arribarà fins que no es faci la remodelació de la rambla de Jaume I. Tal i com explica l'alcalde, Robert Benaiges, "en el projecte de remodelació de la rambla de Jaume I es construirà un col·lector enorme que anirà des de dalt de tot de la Rambla fins al mar. Es tracta d'un col·lector de grans dimensions que ha de resoldre tots els problemes de pluvials de tot el que és la zona de la Platja des de la rambla de Jaume I cap amunt i ha de resoldre, a més, futurs problemes com per exemple la futura connexió de la zona de la Fontcoberta de Vinyols". Aquest sistema tindrà un sistema de retenció a la mateixa platja perquè en cas de fortes pluges pari el primer cop de l'aigua recollida als pluvials, "això és un sistema com el que tenen a Barcelona. És un dipòsit soterrat, que es col·locarà a la platja del Regueral, a tocar del moll, que acumula l'aigua per deixar-la anar a poc a poc".

A banda del col·lector, la remodelació de la rambla de Jaume I comportarà fer les voreres més amples, cantonades amples com s'ha fet al barri de l'Eixample i una remodelació de l'aparcament, que serà en línia i no en bateria com hi ha ara a un dels dos costats. La Rambla mantindrà la doble circulació per als vehicles.

El projecte de remodelació de la rambla de Jaume I està enllestit i pendent d'aprovació. Les obres podrien començar aquest proper mes d'octubre.

Arranjament davant de la seu del Patronat de Turisme

El que està previst que comenci tot just després de Setmana Santa és l'arranjament del punt de sobreeiximent de davant del Patronat de Turisme. Tal com explica l'alcalde, "en el seu dia es va fer una connexió amb la bomba del Parc del Pescador que per gravetat no aguanta. Quan es produeixen fortes pluges, com que l'aigua dels pluvials va connectada al clavegueram a la majoria de zones, es col·lapsa i salta. El que es farà és canviar la gravetat per tal que connecti bé i després es farà un sobreeixidor que donarà, per un costat, a la riera d'Alforja i per un altre costat i en cas de forts aiguats, a la platja. Amb això evitarem aquests casos en què la porqueria surt a la placeta de davant la seu del Patronat de Turisme i que va cap a la Confraria de Pescadors."

Comenta aquest article