Cultura

Formació

El Servei Comarcal de Català del Baix Camp obre una nova pàgina de Facebook

Per Redacció

Captura de pantalla de la nova pàgina de Facebook
Captura de pantalla de la nova pàgina de Facebook | Cedida

El Servei Comarcal de Català del Baix Camp (SCC del Baix Camp), que forma part del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, obre una nova pàgina de Facebook amb l’objectiu de donar més visibilitat a les activitats que s’organitzen fora de Reus, especialment, als municipis amb menys pes demogràfic. Amb aquesta nova via, es pretén informar les administracions i la població de la comarca amb continguts d’abast més local i, en tractar-se d’informació més propera, el seguidor de la pàgina s’hi pot sentir més fàcilment identificat. Tot i això, també hi haurà continguts de caire més general relacionats amb l’ensenyament del català, les parelles lingüístiques, els recursos per aprendre català o altres activitats del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Actualment, el SCC del Baix Camp organitza cursos de manera permanent a l’Hospitalet de l’Infant, però també ho fa puntualment en altres municipis de la comarca junt amb els Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Camp. A més, el SCC del Baix Camp col·labora setmanalment en dues emissores de ràdio locals, a l’Hospitalet de l’Infant i a la Selva del Camp, a través del programa “Espurnes... de llengua”. Aquests seran, doncs, alguns dels continguts permanents de la pàgina, el nom d’usuari de la qual és @SCCBaixCamp, però també n’hi haurà d’altres sobre exposicions, cinema en català o activitats diverses relacionades amb els municipis del Baix Camp.

Aquesta pàgina complementarà les que el CNL ja té en funcionament des de fa temps a Facebook (@cnlreus, on es tracten notícies generals de Baix Camp i Priorat, i @vxl.cat, centrada en el programa Voluntariat per la llengua) i els perfils @cnlreus a Instagram i a Twitter, que sumen en conjunt més de 4.000 seguidors.

 

Comenta aquest article