Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Ocupació

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant impulsa un nou pla d'ocupació municipal amb una inversió de 605.000 euros

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una persona contractada per l'Ajuntament a través d'un pla d'ocupació municipal
Imatge d'arxiu d'una persona contractada per l'Ajuntament a través d'un pla d'ocupació municipal | Cedida

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert el pla d’ocupació municipal de 2021, al qual hi destinarà 605.000 euros. Aquest pla ha passat enguany a denominar-se «Acció d’Ocupació i Professionalitat» perquè incorpora algunes modificacions per facilitar la formació i l’ocupabilitat de les persones que hi opten. La principal novetat es troba en el fet que els contractes laborals estaran vinculats a accions formatives, que els veïns i veïnes en situació d’atur contractats hauran de fer paral·lelament a l’activitat laboral. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol millorar la seva capacitació i contribuir a la seva inserció laboral, segons ha explicat l’alcalde i regidor de Recursos Humans, Alfons Garcia. En el marc d'aquesta nova estratègia, a més, es preveu donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al pla, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’IDETSA, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

Com en les edicions anteriors, les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d'empadronament prèvia a l’1 de gener de 2018). Com l’any passat, a més, les persones aspirants hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

Tal com consta en les bases, que es poden consultar en la pàgina web municipal, en el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple, la situació d’atur (durada i prestacions), les càrregues familiars, si formen part d’un col·lectiu amb dificultats per a la inserció laboral, etc.

Les persones admeses treballaran en reforçar actuacions a zones públiques

Les persones admeses treballaran per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics o naturals i suport administratiu. Aquestes tasques les faran amb contractes laborals de 3 mesos a jornada completa, que podran ser prorrogats tres mesos més, si han assistit a les formacions compromeses i han complert satisfactòriament amb les funcions del seu lloc de treball. En aquests darrers casos, quan finalitzin el contracte, l’Ajuntament emetrà una carta de recomanació a les associacions empresarials del municipi. El consistori està estudiant també la possibilitat de donar ajuts a les empreses que contractin persones que han seguit de manera satisfactòria l’Acció d’ocupació i professionalització.

Els veïns i veïnes del municipi interessades a participar en la primera convocatòria de l’Acció d’Ocupació i Professionalitat 2021, en què l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de persones, poden presentar les seves sol·licituds fins al 12 de març inclòs, per internet, a través de la seu electrònica del consistori. També poden tramitar les sol·licituds de manera presencial, a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC), situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant.