Esports

Futbol

El cambrilenc Franc Artiga emprèn una nova aventura professional als Emirats Àrabs

El fins ara entrenador de futbol del Juvenil A del FC Barcelona fitxa com a seleccionador nacional de la sub-20

Per Judit Estrada Bertran

Imatge d'arxiu de l'entrenador cambrilenc Franc Artiga dirigint l'equip juvenil A del Barça
Imatge d'arxiu de l'entrenador cambrilenc Franc Artiga dirigint l'equip juvenil A del Barça | Cedida

Franc Artiga, vinculat a la Masia del Futbol Club Barcelona des del 2010, deixa el club i deixa Catalunya. D’aquí pocs dies, començarà una nova etapa professional lluny de casa i se’n va a viure a Dubai. Serà el responsable de la selecció nacional sub-20 dels Emirats Àrabs i tindrà com a objectiu classificar-la pels Jocs Olímpics de París del 2024. Un repte que Franc Artiga encara amb il·lusió i responsabilitat. La mateixa responsabilitat amb què l’entrenador ha capitanejat la cantera del Barça.

L’entrenador cambrilenc, de 44 anys, s’havia fet càrrec del Juvenil A del Barça des que Víctor Valdés va ser destituït pel club blaugrana a l’octubre del 2019. Però la seva trajectòria dins del club es remunta onze anys enrere i ha capitanejat amb èxit categories inferiors del club. Jugadors com Ilaix Moriba o Ansu Fati han passat per les seves mans. Justament avui, Franc Artiga s’ha acomiadat del seu equip.

Artiga és un tècnic amb ADN 100% Barça, amb gran poder de comunicació amb els joves i que ha aconseguit una desena de títols amb el club. Abans, el tècnic cambrilenc havia estat vinculat al Mont-roig, el Nàstic, el Reus, el Cambrils i l’Amposta.

 

Comenta aquest article