Informació general

Infraestructures

L'Ajuntament estudia la possibilitat de conservar l'edifici de l'antiga estació del tren per convertir-lo en centre cívic

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha manifestat a revistacambrils.cat que "d'entrada hi estem interessats però volem saber les condicions que ens demanarien. Ara estem en aquest punt"

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'antiga estació de tren, aquest any passat
Imatge de l'antiga estació de tren, aquest any passat | Berta Ruiz

L'Ajuntament estudia la possibilitat de conservar l'edifici de l'antiga estació del tren. Així ho va manifestar l'alcaldessa, Camí Mendoza, a revistacambrils.cat arran de les darreres notícies sorgides per la presentació del projecte de tren-tram, fa uns quants dies. Sobre aquesta construcció que ha suscitat un debat ciutadà entre els que es mostren favorables a la seva conservació i els que volen que s'enderroqui, l'alcaldessa ha manifestat que "hem fet consultes i ens diuen que es pot arribar a un acord en el cas que l'Ajuntament vulguem gestionar aquest espai. Ara per ara, estem estudiant la possibilitat que es mantingui l'edifici".

L'edifici de l'antiga estació de tren és propietat d'Adif i segons ha explicat l'alcaldessa, "quan Adif desmantella les instal·lacions i les vies ho treu tot. En el cas de l'estació ens van dir que si estàvem interessats els hi féssim saber. D'entrada hi estem interessats però volem saber les condicions que ens demanarien. Ara estem en aquest punt". Pel que fa a l'ús que podria tenir aquesta instal·lació l'alcaldessa ha dit que "s'escoltaria la veu dels veïns, com ja se'ns ha fet arribar. Ja tenim unes quantes idees sobre la possibilitat que es convertís en un centre cívic, un espai pels veïns. Aquesta és una possibilitat i ja hi ha hagut diferents peticions d'entitats en aquest sentit. Naltros, com a govern, estem explorant quines opcions hi han".

Comenta aquest article