Informació general

Covid-19

Es mantenen les restriccions una setmana més i com a novetat, s'autoritzen les activitats extraescolars

La Generalitat ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors

Per Redacció

Ambient a la façana del port, aquesta passada tardor
Ambient a la façana del port, aquesta passada tardor | Lluís Rovira i Barenys

El Procicat ha decidit mantenir set dies més la totalitat de les restriccions fins ara vigents. La decisió s'ha pres aquest matí i això suposa que al menys fins el diumenge 28 de febrer es manté el confinament comarcal, continua el toc de queda a les 22 h, es mantenen les restriccions horàries de cap de setmana als comerços i se segueix mantenint els mateixos horaris actuals en el sector de l'hostaleria. La Generalitat ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt.

Segons el Procicat, en aquests moments, la pressió assistencial és encara molt alta, "aquest nivell d’ocupació, combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis i que van associades a un missatge a la ciutadania basat en la precaució i la contenció."

Canvis que afecten a les activitats extraescolars i al món de l'esport

D'altra banda, s'ha aprovat una certa flexibilització d'algunes mesures que afecten els escolars. Així, s'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària. En l'àmbit de l'esport, s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. Així doncs, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta mentre que les instal·lacions i equipaments a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés

Pel que fa a les darreres dades de l'evolució de la pandèmia, el Departament de Salut reporta 1.814 casos nous amb proves PCR o d'antígens i 37 morts més per la covid-19, a les darreres 24 hores. Disminueixen els ingressats en 91 pacients i la xifra total se situa en 2.026, mentre que l'ocupació de l'UCI baixa en 3 pacients i se situa en 613. La Rt puja a 0,86 i el risc de rebrot baixa a 264 punts, deu menys que no pas ahir. En paral·lel, la incidència a 14 dies també es redueix i passa de 333,79 a 316,15.

 

 

Comenta aquest article