Camp

Caminades

Les Caminades Populars - Rutes Reus es faran individualment amb una aplicació mòbil

La proposta "Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes" consisteix en la promoció d’una ruta setmanal que es podrà fer individualment i amb el suport d’una aplicació instal·lada al mòbil

Per Redacció

Imatge de la presentació de la proposta "Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes"
Imatge de la presentació de la proposta "Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes" | Cedida

La regidoria d’Esports de l'Ajuntament de Reus va presentar, ahir al matí, una nova edició de les Caminades populars- Rutes Reus, organitzades en col·laboració amb Tretzesports, amb una nova planificació què, amb l’ajut de les noves tecnologies, permetrà desenvolupar-les amb totes les garanties sanitàries i mantenint l’objectiu de promoure l’exercici físic i la promoció de la salut. D’aquesta manera, el programa Caminades Populars - Rutes Reus ha preparat per aquest mes de març la proposta "Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes", que consisteix en la promoció d’una ruta setmanal que es podrà fer individualment i amb el suport d’una aplicació instal·lada al mòbil.

Les 4 rutes del mes de març també són rutes solidàries, en aquest cas a benefici de la Fundació Rosa Maria Vivar, ja que els participants podran col·laborar amb la fundació fent una aportació solidària en el moment de la inscripció. Les primeres 200 donacions rebran un petit obsequi per part de la fundació. A més, es podrà adquirir una samarreta tècnica amb un disseny exclusiu per aquesta ocasió.

Per poder participar s’haurà de fer la inscripció a través del web www.reusesport.cat, de manera gratuïta, i descarregar-se l’APP “RUN LIVE 13_5”. Seguint les instruccions de l’aplicació els participants podran veure i seguir el recorregut. L'aplicació els guiarà i registrarà la seva participació i el temps empleat.

La primera ruta d’aquesta caminada començarà el dilluns 1 de març i es podrà seguir durant tota la setmana mitjançant l’aplicació o bé el cap de setmana, seguint el circuit que trobaran marcat físicament. El següent dilluns s'activarà la segona ruta i així successivament.

Les rutes planificades per cada setmana són les següents:

  • De l’1 al 7 de març. Un tomb per Aigüesverds. Recorregut pels camins que van a Aigüesverds, amb sortida i arribada a la Fundació Rosa M. Vivar – Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria
  • Del 8 al 14 de març. Camins de l'Avellana. Recorregut sortint des de l'estadi de futbol de Reus fins a Riudoms.
  • Del 15 al 21 de març. Urbanització Sant Joan. Sortint des del Mas Miarnau, caminada fins a Castellvell, passant per la Urb. Sant Joan, el Cementiri de Reus, la urbanització El Pinar, entre altres llocs.
  • Del 22 fins el 28 de març. Un tomb per Bellisens. Amb sortida al Mas Iglesias, caminada fins gairebé Vila-seca pels camins vora Bellisens.

Tots els participants que registrin amb l'aplicació els quatre recorreguts entraran en un sorteig de material esportiu.

El regidor d’Esports, Josep Cuerba, anima a la participació en aquesta activitat "tant per als amants de l'esport i l'activitat física com per a tots i totes els que fan de sortir a caminar un estil de vida saludable. L’objectiu és entrar a la primavera amb bona forma i participar en aquestes quatre rutes ens ajudarà a aconseguir-ho". 

La Fundació Rosa Maria Vivar, a la qual es destinaran els fons recaptats, neix de la necessitat de proporcionar a totes les persones amb la malaltia d’Alzheimer i deteriorament cognitiu del Camp de Tarragona, un espai excel·lent per al tractament no farmacològic de la seva malaltia, basat en les teràpies més innovadores per a l’estimulació cognitiva i desenvolupades pels professionals de l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp.