Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies demanen una entesa de les forces independentistes de cara a la formació del nou govern de la Generalitat

El col·lectiu dels Avis i Àvies es va recordar que aquest proper diumenge 21 de febrer hi haurà concentració al port, al costat de les estàtues del Pla de les Serenes

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració dels Avis i Àvies d'ahir a la plaça de la Vila es va iniciar amb un recordatori a dos fets destacats de les hores anteriors. Per una banda, la portaveu del col·lectiu va fer esment del resultat de les eleccions del passat diumenge, amb el triomf de la suma de resultats obtinguts pels partits independentistes. Des del col·lectiu es va demanar una entesa entre aquestes forces per tal de configurar un govern que avanci cap a la independència. L'altra apunt destacat a l'inici de l'acte va ser el de l'empresonament del raper Pablo Hasél, que es va produir el passat dilluns a les dependències de la Universitat de Lleida. La portaveu del col·lectiu va condemnar aquesta detenció i també va fer esment a les manifestacions del dimarts a la nit a diferents indrets de Catalunya. En aquest aparta va tenir unes paraules per lamentar l'atac a la comissaria del cos dels Mossos d'Esquadra a Vic.

Minut de silenci per dos membres del col·lectiu dels Avis i Àvies morts aquesta setmana

Després de les referències a l'actualitat més recent, els Avis i Àvies van guardar un minut de silenci en memòria de dues persones d'aquest col·lectiu que han mort aquesta setmana. Una d'elles és Montse Vilardell, que va morir el dimarts era una àvia que era de Mollerussa i va viure uns anys a Cambrils. Va pertànyer al grup d'Avis i Àvies de Cambrils fins que l'any 2019 va marxar a viure a Mollerussa. Ella i el seu marit van cosir els mocadors grocs que llueixen molts dels Avis i Àvies a les concentracions i que es van estrenar en motiu de l'anada a Perpinyà el novembre de 2018. L'altra persona del col·lectiu que va morir el passat dilluns va ser Bartolomé Pluma, co-fundador dels Avis i Àvies de Reus i impulsor de la Taca d'Oli.

Després d'això, els Avis i Àvies van cantar l'Estaca i van cridar les consignes habituals. L'acte es va tancar amb el cant dels Segadors.

Concentració aquest proper diumenge al port

Finalment, des del col·lectiu dels Avis i Àvies es va recordar que aquest proper diumenge 21 de febrer hi haurà concentració al port, al costat de les estàtues del Pla de les Serenes. La concentració es farà a partir de 2/4 de 12 i es preveu que duri al voltant del quart d'hora. La concentració serà silenciosa i es mostraran els cartells reivindicatius. A la part final es cridaran consignes i es tancarà l'acte amb el cant dels Segadors. Aquestes concentracions al port es preveu que es facin amb periodicitat quinzenal.