Informació general

Les mesures anticovid, els membres de les meses forçats i l'interventor de Vox, breus notes d'una jornada electoral diferent

La jornada electoral d'ahir va venir marcada per la covid i les mesures especials que es van prendre per fer les eleccions més segures

Per Lluís Rovira i Barenys

Components d'una mesa electoral equipats amb vestits de protecció, ahir a mig matí
Components d'una mesa electoral equipats amb vestits de protecció, ahir a mig matí | Lluís Rovira i Barenys

La jornada electoral d'ahir va venir marcada per la covid i les mesures especials que es van prendre per fer les eleccions més segures. D'entrada, a Cambrils es van estrenar tres seus electorals, com són els dos pavellons esportius i l'institut la Mar de la Frau. Els dos pavellons van acollir cinc meses electorals l'un i quatre l'altre i es van disposar uns circuits d'entrada i de sortida per a cadascuna de les tres zones que es van habilitar.

Les mesures de protecció van ser usades de diferent manera pel personal de les meses. Així doncs, els tres components d'una de les meses electorals que hi havia al Palau Municipal d'Esports ja es van posar la vestimenta de protecció contra la covid des de primera hora del matí. Si més no, la capa de plàstic els devia protegir una mica més de la sensació de fred i humitat que feia ahir. La resta es van posar aquesta protecció a les 19 h, que és quan començava la franja destinada a persones amb contagis positius.

També es va poder comprovar que les mesures generals anticovid no eren les mateixes a tot arreu. A l'entrada del col·legi electoral situat a l'escola Joan Ardèvol es mirava la temperatura als electors abans d'entrar al recinte mentre que, si més no, als dos pavellons esportius, l'institut La Mar de la Frau, l'escola Guillem Fortuny, el Centre Cultural i les Basses no es feia. Ens quedem amb el dubte de si s'havia de fer o no calia.

Es veu que a algú dels que els hi va tocar estar en una mesa electoral no hi va ser de massa bon grat. Concretament una persona que li va tocar ser en una mesa del col·legi electoral de l'institut la Mar de la Frau així ho va expressar amb cert nerviosisme al periodista de revistacambrils.cat que va anar a fer fotos a aquest espai i que li exigia veure les fotos per comprovar que ell no sortís retratat.

Un interventor de Vox vingut de Granada va donar la nota al col·legi electoral del Centre Cultural. Es va quedar assegut dins el local i el responsable de salut del col·legi i els Mossos li van haver de recordar que no podia estar-se a dins. Aquesta persona també va demanar als presidents de les dues meses que hi havia en aquest col·legi electoral que li signessin un manuscrit fet per ell que era un full de queixa. No se li va voler signar el paper i l'home de Vox va marxar indignat.

Comenta aquest article