Informació general

Deute

El PSC demana al govern municipal que actuï en ferm i que reclami els 3,2 milions d’euros que la Generalitat deu per les llars municipals i l’hospital lleuger

La portaveu socialista, Ana López, afirma que al 2018 hi havia un deute d’1,144.000 € pel finançament de les llars d’infants municipals i que, hores d’ara, només s’han satisfet 33.800€ per part del govern de la Generalitat

Per Redacció

Espai de la llar d'infants la Galereta
Espai de la llar d'infants la Galereta | Cedida

El PSC de Cambrils titlla de "negligent" la gestió econòmica que està duent a terme el govern tripartit al municipi “que afecta greument els interessos dels cambrilencs i cambrilenques. Segons el PSC, "l’alcaldessa no té clar quins són els seus deures i prioritats i justifica que la vicepresidència econòmica de la Generalitat, que recau en ERC, el Sr. Pere Aragonès, no faci front a les seves obligacions econòmiques amb l’ajuntament i ciutadania de Cambrils. És incomprensible que l’alcaldessa no defensi amb determinació davant l’administració qüestions tant serioses com l’impagament de deutes de la Generalitat amb el nostre municipi”.

Les subvencions pendents de les llars d'infants municipals

A més des del grup municipal socialista, s’assegura que “no tenen cap tipus de credibilitat” les declaracions del regidor d’Esquerra Republicana, Alejandro García, quan parla del retorn del deute que la Generalitat té amb Cambrils. Segons el PSC, “ o no en saben més o ens amaguen informació, o potser no tenen els números clars. I és que es dóna la circumstància que amb data 21/02/2018 des del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament i amb la signatura de l’alcaldessa i de la tècnica de l’àrea es va enviar una carta a la secretaria general d’ensenyament de la Generalitat demanant el cobrament de les subvencions corresponents als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-15 de les llars d’infants municipals (la Galereta i Maria Dolors Medina) i que el total de les subvencions que no s’han rebut des de l’any 2013 ascendeix a un total de1.144.000€; a raó de 228.000 euros per cada un dels cursos entre el 2012/13 i el 2016/2017". Segons la portaveu socialista Ana López, “Ens sembla un escàndol que hores d’ara només s’hagin satisfet per part de la Generalitat 33.800 €”i que“ la intenció-segons ens van contestar des d’alcaldia per escrit a una instància nostra el passat mes de desembre-és que la Generalitat només pagui un deute reconegut de 505.920 € prorratejats en els propers10 anys i fins a 2028/2029. És a dir, fins pensen tardar fins a17anys en complir les  seves obligacions com a administració corresponsable del sosteniment dels centres de primer cicle d’educació infantil.” Pel PSC de Cambrils ballen més de 600.000 euros a favor de les arques municipals que al 2018 estaven reconeguts però que ara ningú sap on són.

Els 1,2 milions d'euros de l'hospital lleuger

L’hospital lleuger“tampoc és de rebut, continuava López, que ens n’assabentem per plenari i després de molt insistir que la Generalitat no pensa retornar-nos els1,2 milions d'euros d’interessos del deute pel finançament de la construcció de l’Hospital Lleuger de Cambrils”. Pels socialistes, des del govern liderat per l’alcaldessa d’ERC es primen els interessos partidistes per damunt dels interessos del municipi.“ Ens amaguen la informació, la retarden o no ens la donen i són negligents en la seva gestió pública. Per això oculten la seva incapacitat i no expliquen a les comissions informatives qüestions tan importants com els copiosos deutes de la Generalitat ”.

 

Comenta aquest article