Informació general

Covid-19

El Departament d'Interior actualitza els certificats d'autoresponsabilitat amb l'entrada en vigor del confinament comarcal

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un control policial a Cambrils
Imatge d'arxiu d'un control policial a Cambrils | Cedida

A partir d'avui dilluns, 8 de febrer, està vigent a Catalunya el confinament perimetral comarcal. Així doncs, el Departament d'Interior de la Generalitat ha actualitzat els certificats d'autoresponsabilitat. Estan disponibles el de desplaçament d’entrada i sortida de la comarca i el d’entrada i sortida de Catalunya, a més dels de desplaçaments nocturns.Aquest document és un model que declara de manera responsable que l'activitat que es duu a terme a l'espai públic és una de les autoritzades i serveix per als desplaçaments amb qualsevol vehicle i també si anem a peu. El document només el pot demanar la policia. En cap cas ens poden multar per no portar-lo, però sí ens poden multar per no complir les mesures. No cal dur el paper imprès, sinó que es pot mostrar-lo amb el mòbil o la tauleta.

Confinament comarcal, dues hores més a la restauració i reobertura de gimnasos

Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxen des d'avui 8 de febrer. El sector de la restauració podrà allargar una hora en els torns d'esmorzar i dinar –podran obrir de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h–; els gimnasos, que reobren l'interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones; i les llibreries, que s'equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran cada dia les que tinguin més de 400 m². També destaca el canvi en el confinament, que passa de municipal al comarcal. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial.

Tot i la relaxació, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. A més, el comerç que no sigui essencial, seguirà sense obrir els caps de setmana. També es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència. Pel que fa a l'esport, es permeten competicions que donen accés a les que ja estaven permeses (estatals i professionals). La resta continuen suspeses. Els gimnasos podran obrir al 30%, amb sis persones en activitats grupals.
 
La vigència de les noves mesures és de dues setmanes, però poden ser prorrogades, i la resta de restriccions vigents es mantenen.

Comenta aquest article