Informació general

Eleccions

Les eleccions, els canvis als col·legis electorals i els missatges fraudulents que recomanen no votar

Circula per les xarxes socials una informació falsa amb el logo de l'Ajuntament sobre els canvis d'alguns col·legis electorals acompanyat d'un missatge en el que es recomana no anar a votar el proper 14-F

Per Lluís Rovira i Barenys

Gent al col·legi electoral de l'escola Guillem Fortuny, a les eleccions generals del 10 de novembre de 2019
Gent al col·legi electoral de l'escola Guillem Fortuny, a les eleccions generals del 10 de novembre de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Els canvis d'alguns col·legis electorals per les eleccions del proper diumenge 14-F ha provocat certa confusió a la que s'hi ha sumat la difusió, a través de les xarxes socials, d'un missatge amb el logo de l'Ajuntament que duia la informació dels col·legis electorals i que anava acompanyat d'un missatge en el que es recomanava no anar a votar. Aquest missatge és totalment fals, com s'ha afanyat a desmentir l'Ajuntament també a través de les xarxes socials. D'altra banda, l'Ajuntament també ha informat que les consultes sobre el cens electoral es poden adreçar a la Secretaria de l'Ajuntament de Cambrils o a l'Oficina del Cens Electoral de l'INE. A més, durant el mateix dia de les eleccions s'obrirà una oficina electoral a la planta baixa de l'Ajuntament que oferirà atenció presencial i telefònica per dubtes i incidències.

Els nous col·legis electorals i els que s'eliminen

De cara a les eleccions del proper 14-F s'estrenen tres col·legis electorals que són l'Institut La Mar de la Frau i els dos pavellons del Palau Municipal d'Esports.  Pel que fa a l'institut La Mar de la Frau disposarà de tres meses electorals i acollirà els electors de la zona de Vilafortuny que viuen per sota el vial del Cavet i que fins ara votaven a l'escola Guillem Fortuny. La resta de veïns de Vilafortuny, que viuen per damunt del vial del Cavet, seguiran votant l'escola Guillem Fortuny.

Al pavelló esportiu 1, el més antic, disposarà de cinc meses electorals i acollirà els electors que fins ara votaven a l'institut Cambrils i a la Galereta, mentre que al pavelló esportiu 2, davant del Molí de les Tres Eres, tindrà quatre meses electorals i acollirà els electors que fins ara ho feien a la seu de la Creu Roja, al carrer de Colom.

Així doncs, amb aquests canvis, queden eliminats els col·legis electorals que hi havia a l'institut Cambrils, la llar d'infants la Galereta i la seu de la Creu Roja.

Els col·legis electorals que es mantenen

Els col·legis electorals que no pateixen cap canvi respecte a les anteriors eleccions són el Centre Cultural, amb dues meses electorals; l'escola Joan Ardèvol, amb cinc meses electorals; l'escola la Bòbila, amb quatre meses electorals; el centre les Basses, amb dues meses electorals; l'escola Cambrils, amb tres meses electorals; l'escola d'Hoteleria, amb quatre meses electorals i l'escola Guillem Fortuny, que en aquesta ocasió tindrà sis meses electorals.

 

Comenta aquest article