Informació general

Eleccions

Jordi Jordan (En Comú Podem): «Volem que Incasòl es converteixi en una «màquina» de construir habitatge públic, fins arribar a l'1,5% del PIB de Catalunya»

En un acte electoral que va tenir el parc del Pescador com a marc, Jordan també va mostrar el compromís de la seva formació de lluitar contra els desnonaments

Per Lluís Rovira i Barenys

Jordi Jordan, ahir, en l'acte del parc del Pescador
Jordi Jordan, ahir, en l'acte del parc del Pescador | Lluís Rovira i Barenys

El cap de llista d'En Comú Podem a la demarcació de Tarragona, el tortosí Jordi Jordan va demanar ahir a Cambrils que "Incasòl es converteixi en una "màquina" de construir habitatge públic sobretot de lloguer fins arribar a l'1,5% del PIB de Catalunya i, de manera progressiva, aconseguir que un 15% de l'habitatge a Catalunya sigui protegit". En un acte electoral que va tenir el parc del Pescador com a marc, Jordan també va mostrar el compromís de la seva formació de lluitar contra els desnonaments "aplicant tota la força de la llei perquè els grans tenidors compleixin amb l'obligació d'oferir lloguers socials a totes les famílies que estan en una situació vulnerable".

El missatge del candidat d'En Comú Podem es va centrar en l'habitatge i va donar unes quantes xifres, el 69 % dels desnonaments que es produïen abans de la pandèmia es devien a impagaments de lloguers mentre que un 24 % dels joves no pot accedir a un habitatge per falta d'habitatges de protecció per a joves. També va dir que actualment, un 40 % dels ingressos de moltes famílies s'han de destinar a pagar l'habitatge, "a Europa es destina un 1,5 % del PIB en polítiques d'habitatge, és a dir en la construcció d'habitatge públic i de lloguer, mentre que a Catalunya és el 0,05 % del PIB. Això demostra que hi ha una nul·la política d'habitatge per part del govern de Junts i Esquerra". Jordi Jordan també va criticar el PSOE dient que justament ahir el partit amb el que són socis al govern de l'estat havia dit que no tiraria endavant la regulació dels preus dels lloguers fins després de les eleccions, "per no perdre vots. Per tant és evident que no és el mateix votar els Comuns, que defensem l'habitatge com un dret, que al Partit Socialista, que està defensant moltes vegades els interessos dels grans tenidors".

Comenta aquest article