Informació general

Eleccions

Albert Batet (JxC): «El Tren-tram és una aposta de Junts per Catalunya perquè canviarà la mobilitat del Camp de Tarragona i millorarà la qualitat de vida de la ciutadania»

Per Redacció

Albert Batet i Damià Calvet, ahir a l'acte de Junts per Catalunya, a Vila-seca
Albert Batet i Damià Calvet, ahir a l'acte de Junts per Catalunya, a Vila-seca | Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya per la demarcació de Tarragona, Albert Batet, va presentar, ahir a Vila-seca, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el compromís de la formació amb les inversions necessàries perquè per vertebrar una mobilitat de qualitat, sostenible i segura, que millori la qualitat de vida, el progrés i el benestar de la ciutadania. Per això, "exigeix les infraestructures necessàries" des d'una vessant econòmica i social, apostant pel  transport públic, "per vertebrar el nostre territori: Reus, Tarragona, Vila-seca, Salou i Cambrils. En aquest punt, Albert Batet aposta per "un projecte cabdal" com el Tren-tram que "canviarà la mobilitat del Camp de Tarragona i serà cabdal en la manera de viure dels ciutadans". A parer seu, el Tren-tram és un projecte que requereix de voluntat política i "és una aposta fonamental de Junts per Catalunya. Volem que es generin dinàmiques i sinergies que facilitin les relacions laborals, educatives, comercials, empresarials, culturals o d’oci" entre el nostre territori.

En consonància, el candidat de Junts també va destacar "la importància de crear un corredor segur a l'aeroport de Reus, per captar turistes amb garanties sanitàries i fer viable la pròxima temporada turística".

"Votar Junts per Catalunya garantirà un govern fort, governar bé per a les persones i les empreses"

Batet va manifestar la importància de ser un un país independent "per tenir les competències i poder desenvolupar projectes al servei de les persones". Així mateix, va subratllar que "votar Junts per Catalunya garantirà un govern fort, governar bé per a les persones i les empreses, per a la creació ocupació i que la ciutadania pugui desenvolupar projectes de vida i de futur arreu de les nostres comarques. Això també passa per un transport públic de qualitat", va detallar.

El Tren-tram, a la carpeta catalana dels fons europeus

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va explicar el projecte del Tren-tram que contempla l'execució d'un primer tram entre Salou, Cambrils, Vila-seca, Reus i Tarragona, amb una inversió de 140 milions d'euros i l'entrada en funcionament el 2024. La segona fase, des de Tarragona fins a Sant Pere i Sant Pau, a Reus i de Cambrils. I, una tercera fase, que relliga Tarragona amb Reus. El conseller va assegurar que "Junts vol impulsar aquest projecte, que forma part de la carpeta catalana dels fons europeus, per relligar el territori".

En aquest sentit, Damià Calvet va denunciar que "la configuració dels serveis ferroviaris no respon a les necessitats del territori. És una configuració dissenyada unilateralment per l'Estat espanyol, allunyada de les necessitats i les institucions del territori". Des de Junts per Catalunya, "volem superar les decisions unilaterals amb la proposta pròpia del Tren-tram que desenvolupi infraestructura i servei. I serveixin per la gent del Camp de Tarragona", va destacar.