Informació general

Hostaleria

El sector de l'hostaleria de Tarragona considera que poder obrir una hora més són «molles de pa»

L'alleugeriment de les restriccions s'ha rebut positivament però sense cap tipus d'eufòria per part del sector hostaler

Per ACN

Terrasses d'hostaleria al port de Cambrils
Terrasses d'hostaleria al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys
L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT) ha considerat que les noves mesures aprovades pel Procicat que permeten a bars i restaurants poder obrir una hora més als esmorzars i dinars són "molles de pa". "És una petita passa endavant, però això i res és pràcticament el mateix", ha assenyalat el president de l'AEHT, Francesc Pintado. L'alleugeriment de les restriccions s'ha rebut positivament però sense cap tipus d'eufòria. "Seguim sense innovar, sense buscar solucions i culpant els altres", ha etzibat Pintado en referència al Govern. L'hora més per servir esmorzars es confia que repercuteixi a la caixa però l'hora extra per servir dinars no preveuen que es noti en la facturació, més enllà que els clients puguin anar més tard a dinar i allargar les sobretaules.

Confinament comarcal insuficient

També el confinament comarcal s'ha rebut amb positivitat però insistint que els territoris, com les Terres de l'Ebre no es poden equiparar amb Barcelona i les àrees metropolitanes. Pintado ha posat la Conca de Barberà com a exemple de comarca on els allotjaments no poden tirar endavant només amb clients de la contrada. "És una petita passa endavant, però això i res és el mateix", ha manifestat.

Reclamen ajudes

Un cop més el sector denuncia la falta d'ajuts. "Ja tornem a sentir que la culpa és de Madrid perquè no envia diners, però aquí no busquem solucions o un equilibri entre la sanitat i la necessitat de les famílies, que estan desesperades", ha exclamat Pintado. Ahir dijous, representants del sector van poder parlar amb el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, al qual li van recordar que "és la Generalitat qui ha tancat i no permet la mobilitat". "Estem tips de que ens toregin i no recolzin el sector" va afegir el president de l'AEHT.

Comenta aquest article