Informació general

Detencions

La Guàrdia Civil desarticula a la demarcació de Tarragona una organització criminal dedicada a la producció de marihuana a gran escala

L'operació ha afectat Tarragona, Mont-roig del Camo, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç i s' han detingut 11 homes de nacionalitat albanesa i s'han confiscat més de 8.000 plantes de marihuana

Per Redacció

Imatge de la plantació de marihuana intervinguda en l'operació
Imatge de la plantació de marihuana intervinguda en l'operació | Cedida (Guàrdia Civil)

Agents de l'Oficina d'Investigació Fiscal de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i les Policials Locals dels municipis de Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç, en el marc de l'operació "Entrepana", han desarticulat un entramat criminal –integrat per ciutadans albanesos–, relacionat amb el cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala. En l'operació han estat detinguts 11 homes de nacionalitat albanesa, s'han practicat 5 registres, en els quals s'han confiscat més de 8.000 plantes de marihuana en diferents estadis de desenvolupament, 22 quilos de cabdells d'aquesta substància envasada en bosses termo-segellades, una picadora i una envasadora.

La investigació va començar durant el mes d'octubre de l'any passat, quan a la localitat de Mont-roig del Camp es va detectar un habitatge, on els indicis feien pressuposar que s'hi podria estar cultivant cànnabis i es va fer un seguiment entorn aquesta edificació. Fruit d'això es va descobrir que era utilitzada per un grup de ciutadans albanesos que no desenvolupaven cap activitat laboral. Després es va aconseguir situar quatre enclavaments més on es podrien dur a terme activitats relacionades amb cultiu i comercialització de marihuana. A causa de la complexitat de l'operació, la seva àmplia distribució territorial i nombre de persones relacionades, es va crear un equip policial de treball per tal de recaptar la major quantitat d'informació.

Sofisticat sistema de cultiu de la marihuana

De les vigilàncies, es va poder determinar la jerarquia establerta en l'organització. Les plantacions –distribuïdes en diverses sales–, comptaven amb les tècniques, materials i tecnologia propícia per al cultiu d'exemplars vegetals en interior. Els encarregats del seu cultiu i cura mantenien, de manera automatitzada unes condicions òptimes de temperatura, humitat, control d'irrigació idònia a cadascuna de les fases de del cultiu, així com un sistema de ventilació.

Onze detinguts de nacionalitat albanesa

En l'operació duta a terme durant la matinada d'ahir, amb autorització judicial, es van efectuar 5 registres en els immobles investigats; 3 en naus industrials situades en els termes municipals de Tarragona, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç, on es van localitzar diverses sales de plantació amb una producció "indoor" de Cànnabis Sativa, i 2 en habitatges situats al terme municipal de Mont-roig del Camp, intervenint més de 8.000 plantes, 22kg de cabdells de marihuana en bosses, diverses eines de conreu. Per aquest motiu es va procedir a la detenció de 11 integrants de l'organització entre els quals es trobava el líder de la mateixa, tots ells homes de nacionalitat albanesa amb edats compreses entre els 30 i 40 anys, per la presumpta comissió dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric, els quals un cop prestin declaració s'han de posar a disposició judicial.