Informació general

Eleccions

Alberto Bondesio (PSC): «La inversió en plans integrals de lleis de barris dels governs independentistes en els últims 10 anys ha estat de zero euros»

El PSC va organitzar un acte de campanya en petit comitè, ahir al migdia, davant del Mercat Municipal de la Vila. Hi va acudir el candidat número 5 de la llista socialista per la demarcació tarragonina, Alberto Bondesio

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada, ahir al migdia, davant del Mercat Municipal de la Vila. D'esquerra a dreta: Ana López, Íngrid Duch, Josep M. Vallès i Alberto Bondesio
Un moment de la trobada, ahir al migdia, davant del Mercat Municipal de la Vila. D'esquerra a dreta: Ana López, Íngrid Duch, Josep M. Vallès i Alberto Bondesio | Berta Ruiz

El PSC va organitzar un acte de campanya en petit comitè, ahir al migdia, davant del Mercat Municipal de la Vila. Hi va acudir el candidat número 5 de la llista socialista per la demarcació tarragonina –Alberto Bondesio–, que va estar acompanyat dels regidors del PSC a l'Ajuntament de Cambrils, Ana López, Josep M. Vallès i Íngrid Duch, així com d'altres membres del partit a nivell local. L'objectiu de la trobada va ser per parlar de les propostes socialistes en matèria de llei de barris 2.0 a les comarques tarragonines.

Sobre aquesta qüestió, Alberto Bondesio va comentar que, "avui estem a Cambrils per denunciar la inoperància de la Generalitat de Catalunya i del govern independentista dels últims 10 anys que ens han abocat a una dècada perduda també en llei de barris. S'ha retallat el fons cooperació en gairebé un 25% en els darrers anys. Naltros el que volem fer és donar sortida i crear nou habitatge social, dignificar els nostres barris i les nostres ciutats amb una partida de 100 milions d'euros per tal de tenir barris no només sostenibles des del punt de vista mediambiental sinó també des del punt de vista social. Aquí a Cambrils, també estem convençuts que l'execució de la part pendent del projecte de la de la llei de barris del govern socialista de fa 10 anys podrà a tenir volada. Cal tenir en compte els canvis urbanístics i socials dels últims 10 anys per tal que es puguin connectar els punts que han quedat pendents: unir el Barri Antic, la zona de la riera, l'estació d'autobusos i de tren i també amb el barri del port. Cal executar el que queda pendent".

Segons va afirmar Bondesio, "la segona convocatòria dels plans de barris que s'havia de fer va quedar aturada. Hi ha una gran diferència quan hi ha governs progressistes a la Generalitat. La inversió en plans integrals de lleis de barris dels últims governs independentistes ha estat de 0 euros. Per tant, el que volem és donar aquest finançament i recolzament i que la Generalitat estigui al costat dels municipis".

Ana López: "Cal una acció urbanística i una rentada de cara. L'Ajuntament tot sol no ho pot fer, però ha de tenir aquesta iniciativa i aquesta empenta"

Sobre tot plegat, la portaveu socialista –Ana López– a l'Ajuntament de Cambrils va manifestar que, "és força visible tot el que queda per fer. Nosaltres teníem un projecte de reforma integral de l'edifici del Mercat Municipal de la Vila, que és de propietat municipal. Es va recuperar el Forn del Tallero, la Torre del Llimó, però encara queda molt per fer. Cal connectar tot el que gira al voltant d'aquest mercat amb el barri de l'Eixample i l'antiga N-340, i fer-ho tot amb plataforma única. Cal una acció urbanística i una rentada de cara. Evidentment, l'Ajuntament tot sol no ho pot fer, però ha de tenir aquesta iniciativa i aquesta empenta. Cal consolidar els eixos comercials cap a la Parellada i la Pallissa, perquè per exemple, el carrer de l'Hospital s'està morint cada dia. S'ha de donar continuïtat als estudis que en el seu moment es van realitzar, com el del Mercat de la Vila, que està fet des de 2019 i que està al calaix!".

Comenta aquest article