Informació general

Ventada

Una forta ventada sacseja Cambrils

El vent va provocar caigudes d'arbres i altres desperfectes a diferents indrets del terme municipal cambrilenc

Per Lluís Rovira i Barenys

Un pi va caure a la Rambla de Jaume I i es va haver de tallar la circulació de vehicles durant una bona estona
Un pi va caure a la Rambla de Jaume I i es va haver de tallar la circulació de vehicles durant una bona estona | Carles Rovira

La forta ventada de mestral que ahir va sacsejar Cambrils va produir diversos desperfectes. El fort vent va aparèixer a mig matí i va anar intensificant la seva velocitat cap el migdia i primera hora de la tarda que és quan es van enregistrar ratxes sostingudes de prop de 80 km/h, tal com va recollir l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep. L'estació meteorològica de la veïna població de Mont-roig del Camp, per la seva banda, enregistrava una velocitat màxima de 105,8 km/h.

La forta ventada va provocar nombroses incidències. Al matí el vent va fer caure la tanca de protecció perimetral de l'avinguda de Nova Augusta, a tocar de l'avinguda d'Adelaida, va despenjar un tros de la façana d'un edifici del carrer Roca i Cornet i va fer caure alguns arbres entre els quals un pi que va caure al camí de les Francines que va tallar la circulació i un garrofer caigut en una finca rural de la partida de Revellà. Al matí, a més, es va donar avís a Ensenyament, Esports i Medi Ambient que es limitessin les activitats a l'exterior en espais públics.

A la tarda un dels fets més destacats va ser la caiguda d'un pi a la Rambla de Jaume I, a la cruïlla del carrer de les Drassanes amb el d'Hug de Montcada. Es va haver de tallar la circulació de la Rambla en els dos sentits per tal que els bombers poguessin retirar les branques. Tot i això es va deixar tallat el carril de circulació proper al pi com a precaució.

El vent també va tombar altres arbres, va fer caure branques i va fer volar cartells i plaques. També va tombar una paret perimetral d'una casa damunt de la vorera al carrer Travessera de Ronda del Nou Cambrils. El fort vent també va doblegar les torres metàl·liques que aguanten les xarxes de la zona de golf del Mas Gallau.

Estructures doblegades pel vent al costat del Mas Gallau / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article