Societat

Solidaritat

El Centre Cristià ABC posa en marxa el servei Reciclat en el que s'ofereix roba, complements i llibres de segona mà

Reciclat es va posar en marxa el passat mes de novembre al local del carrer Jaume Ferran 35

Per Redacció

Aspecte del local del carrer de Jaume Ferran on sofereix el servei de Reciclat
Aspecte del local del carrer de Jaume Ferran on sofereix el servei de Reciclat | Cedida

El Centre Cristià ABC ha posat en marxa Reciclat, un projecte de l'Associació Família i Infància Digna que s'ofereix com un servei solidari format per articles de segona mà. Aquest servei es va posar en marxa el passat mes de novembre al local del carrer Jaume Ferran 35, al barri de la Parellada i està obert de dimarts a divendres, de 10 a 13,30 h als matins i els dimarts i dijous de 16 a 19 h, a les tardes.

Reciclat està gestionat per una dotzena de voluntaris i ofereix des de roba, sabates i complements fins a llibres. En aquest sentit, es compleix un dels objectius principals de l'entitat impulsora que és el de contribuir a la recuperació de roba aportant sostenibilitat als recursos "davant els excessos de producció tèxtil on els abusos de les multinacionals provoquen, paradoxalment, la pobresa en els seus propis països de fabricació", segons afirma el Centre Cristià ABC. D'altra banda, afirmen que "el que més satisfacció produeix als voluntaris es veure que per un, dos o tres euros les persones que s'acosten a Reciclat poden emportar-se roba o complements que d'una altra manera no ho podrien fer" i destaquen "la bona sintonia que molts cops s'estableix entre els voluntaris i els usuaris". L'espai dedicat a llibres de Reciclat ocupa un paper important ja que segons manifesten, "els llibres formen part de la història personal dels seus lectors" i en el seu espai ofereixen estils de tota mena: novel·la, poesia, grans obres de la literatura, contes, literatura juvenil, cuina, art i viatges, entre d'altres.

Reciclat afirma no tenir cap finalitat lucrativa i el seu estoc de materials diversos procedeix de donacions que els fan arribar els ciutadans, "sense la complicitat d'aquests ciutadans no seria possible oferir aquests serveis" i expliquen que "els ingressos generats es reinverteixen en els propis projectes de l'associació en benefici d'altres famílies".