Informació general

Política

El PSC demana «transparència» al govern municipal i que «no s'amagui darrere l'apagada digital que està vivint l'Ajuntament»

La portaveu socialista Ana López va fer, al plenari del passat divendres, una bateria de preguntes per conèixer el detall de què ha succeït realment

Per Redacció

L'Ajuntament va patir un atac informàtic el passat 22 de desembre i, encara no s'han restablert tots els serveis municipals
L'Ajuntament va patir un atac informàtic el passat 22 de desembre i, encara no s'han restablert tots els serveis municipals | Berta Ruiz

El PSC de Cambrils ha demanat, en un comunicat de premsa, transparència i informació al govern municipal de totes les decisions que pren i que "no s’amagui darrere l’apagada digital que està vivint l’Ajuntament". Segons la formació socialista, el darrer ple de l'Ajuntament de Cambrils "ha servit per evidenciar, una vegada més, el desgavell tecnològic i de govern que impera a Cambrils 40 dies després de l’apagada informàtica que ha deixat aturada l’administració local".

La portaveu del PSC, Ana López, va fer una bateria de preguntes per mirar de saber què és exactament el que ha passat; i quines mesures correctores s’han pres o s’han de prendre per evitar, de nou, un desgavell com el que encara es viu des del passat 22 de desembre. Per a López, "cal reforçar l’àrea amb personal intern o bé contractant empreses externes de suport que ajudin a escurçar els temps de resposta​". López assenyalava que "​sabem del cert que el departament de noves tecnologies està al màxim de càrrega de treball, implicat a fons d’ençà va començar la pandèmia perquè s’han hagut de canviar de dalt a baix la manera de treball de l’Ajuntament, implicant un sobre esforç que potser, ens ha passat factura​" i ha afegit que "​no és de rebut que en ple segle XXI, enmig d’una pandèmia on les teleconferències, el teletreball i les connexions d’internet son fonamentals per desenvolupar la feina quedin interrompudes. No ens podem permetre donar aquesta imatge d’ajuntament de poble. Som una ciutat amb quasi 40.000 habitants", apuntava. A tal efecte, la portaveu socialista ha demanat –una vegada més– respostes clares de què ha motivat l’apagada digital a l’Ajuntament.

"Demanem que siguin més transparents: si es tracta d'un virus que s'ha escampat en obrir un correu electrònic de manera indeguda o un ataca informàtic"

El PSC ha preguntat sobre els següents punts: "demanem que siguin més transparents i que l’interlocutor que ens hagi d’informar sàpiga de què parla i ens facin un informe del que està afectat, quines empreses especialistes hi estan treballant; i ​si es tracta d’un virus que s’ha escampat en obrir un correu de manera indeguda o un atac informàtic​"; "un informe per saber al detall els treballs rutinaris que duu a terme el departament de noves tecnologies, empreses contractades per fer altres treballs, és a dir qui fa què"; "quantes persones estan actualment treballant, quantes places realment hi han dimensionades i quan les pensen cobrir"; "com és que, en aquests quasi 40 dies, el principal mitjà de comunicació públic segueix apagat? ​Perquè Ràdio Cambrils no compta hores d’ara amb el servei adequat per a emetre en streaming​? No entenem res..."; "quines accions pensen dur a terme al ​Centre d’Empreses municipal la Torre del Llimó per compensar la manca de servei de fibra que han patit les empreses durant més de 30 dies i que, no oblidem, paguen un lloguer per comptar amb uns serveis bàsics que, evidentment, no han tingut? És la ​tercera vegada en pandèmia que es queden sense servei de fibra​. Anteriorment ho van arreglar perquè l’edifici estava tancat per confinament. Ara pensen tornar a fer una compensació econòmica? Com pensen actuar la propera vegada que no funcioni el sistema?". 

El PSC pregunta si el govern pensa tirar endavant bons per al comerç

Sense deixar de banda la regidoria de Promoció Econòmica, des del PSC també han preguntat si "pensen tirar endavant l’​emissió dels bons de comerç que nosaltres fa mesos que els reclamavem i que ens van desestimar per plenari. Anem tard, mentre a Reus ja van per la quarta emissió dels bons aquí estem encara pensant en com muntar el funcionament a nivell local d’aquesta primera emissió. Ens poden explicar ​com ho pensen fer, a quins establiments està dirigit, a tots? Com es fa arribar a la població, quin és el pla de màrqueting, quin import total pensen destinar i com es podrà fer ús d’aquest bons, hi ha una quantitat per persona? Moltes d’aquestes preguntes no han quedat respostes, esperem que no triguin molt més..."

El PSC també ha preguntat per la ​política de personal que estan aplicant al departament de Promoció​. "Si no estem errats els propers dies hi haurà una nova baixa laboral per trasllat de personal a una altra administració local, i, per tant, ​un equip que ja estava coix patirà les conseqüències d’una nova baixa en l’organigrama. Pensem que un dels problemes per ser un dels municipis que menys a recolzat a el seu sector econòmic és la manca de personal, que no s’hagin cobert les baixes que ha tingut el departament. Recordem que a hores d’ara el sector econòmic no ha rebut cap ajuts dels anunciats per l’equip de govern".

I per últim, des del PSC s’ha preguntat una vegada més, ​pel nombre de baixes que hi ha en aquest moments entre els treballadors municipals​; "de quin tipus (curta, mitja, llarga durada?); quantes places vacants hi ha per jubilació, comissió de serveis? Quines és cobreixen o no i els motius. De les places ​noves que figuren en la RLT quines pensen cobrir, quan i perquè aquestes sí i no unes altres. Qui decideix en cada cas?". 

Comenta aquest article