Informació general

Contaminació lumínica

Ciutadans reclama l'elaboració d'un pla per reduir la contaminació lumínica al municipi

Per Redacció

Imatge d'un tram de la riera d'Alforja il·luminada en una franja nocturna
Imatge d'un tram de la riera d'Alforja il·luminada en una franja nocturna | Lluís Rovira i Barenys

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils reclama l’elaboració d’un pla per reduir la contaminació lumínica al municipi. La regidora de Cs Patricia de Miguel ha explicat que "amb l’adopció de mesures concretes, es produiria un estalvi energètic i també econòmic per al consistori, i una millora en la qualitat de vida dels ciutadans". En concret, la moció, que es debatrà al plenari de demà divendres, aposta per implantar accions com "orientar els fanals sempre cap a terra, revisar la programació de l’enllumenat públic per reduir la intensitat de la llum en determinades zones i durant la matinada o estudiar si la il·luminació pot enlluernar els vianants o conductors i, en cas afirmatiu, canviar-la". A més, el text aposta també per implicar el sector privat en la reducció de la contaminació lumínica i, per això, reclama "la creació d’ajudes econòmiques per aquelles comunitats o empreses que modifiquin el seu enllumenat".

Mesures per reduir l'elevat increment del preu de l'electricitat

D’altra banda, Ciutadans Cambrils ha presentat una altra moció en què es reclama que s’impulsin mesures que permetin reduir l’elevat increment del preu de l’electricitat. En aquest sentit, el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha assegurat que "no pot ser" que, en plena pandèmia i onada de fred, el rebut de la llum hagi pujat "d’una manera tan desproporcionada. Molts cambrilencs ho estan passant molt malament i no poden assumir un increment del cost de l’electricitat", ha assegurat.

La moció presentada per Cs demana a l’Ajuntament que "intensifiqui la prevenció, detecció i intervenció davant de situacions de falta d’accés als subministraments bàsics per part dels veïns". A més, el text reclama, entre d’altres, que l’Ajuntament insti "el govern d’Espanya a impulsar un Pla de Garantia de Subministraments bàsics, amb mesures com ajudes directes a famílies vulnerables per poder pagar les factures de la llum o acords amb les subministradores per garantir que sempre hi hagi un avís abans de tallar l’electricitat".

Comenta aquest article