Societat

Documental

La 2 de RTVE emet avui el capítol de la sèrie "Ingenieria Romana" en què surt la recreació de la vil·la de la Llosa

L'emisió d'aquest capítol, amb el nom de "Carreteras" es farà avui a partir de les 22 h i tot seguit se n'emetrà un altre amb el títol de "Mineria"

Per Redacció

Imatge del documental amb un detall de la recreació de la vil·la romana de la Llosa
Imatge del documental amb un detall de la recreació de la vil·la romana de la Llosa | Cedida

Aquesta nit, a partir de les 22 h, la 2 de la RTVE emet el capítol "Carreteras" de la sèrie "Ingenieria Romana". Aquest capítol es va preestrenar al cinema Rambla el passat 13 d'octubre, emmarcat en els actes de Tarraco Viva, ja que aquest capítol conté una recreació de la vil·la romana de la Llosa. Aquesta sèrie està produïda per l'empresa reusenca Digivisión i al llarg dels capítols que ja ha confeccionat s'han pogut veure unes espectaculars recreacions tridimensionals de les obres que van fer els romans.

Aquest capítol, concretament, se centra en la xarxa de carreteres que els romans van bastir per connectar Roma amb la resta de l'imperi i fa especial èmfasi en com estaven construïdes aquestes carreteres, amb les diferents capes que la formaven. Aquests mils de quilòmetres de vies van gaudir d'un perfecte manteniment durant tots els anys que l'imperi romà va ser una realitat i, posteriorment, una part d'aquests traçats s'han mantingut com a base de les modernes vies de comunicació. El reportatge detalla i recrea diferents vil·les i cases de postes que es trobaven prop de les vies. En aquest capítol hi ha col·laborat la productora cambrilenca Sinestèsic que ha cedit diferents imatges de Cambrils per al documental. Després del capítol "Carreteras" se n'emetrà un altre que porta per nom "Minería".

Realitat virtual i efectes digitals

"Ingenieria romana" està presentada per l'enginyer d'Obres Públiques, geògraf i historiador Isaac Moreno i compta amb el guió i la direcció de José Antonio Muñiz. La sèrie se centra, bàsicament, en la península ibèrica per conèixer el llegat de Roma. L'objectiu de "Ingeniería Romana" és el d'arribar a tot tipus d'audiència per promocionar la història i el patrimoni cultural. En aquesta sèrie s'utilitzen tècniques molt innovadores de realitat virtual i efectes digitals. El projecte complet consta de vuit capítols, quatre dels quals ja han estat emesos: "Ciudades I", Acueductos I", Ciudades II" i "Acueductos II". Avui s'emeten els que porten per nom "Carreteras" i "Mineria" i faltaran "Estructuras" i "Levantando un imperio".

Comenta aquest article