Informació general

Gastronomia

Les jornades de promoció gastronòmica cambrilenca d'aquest 2021 dependran de l'evolució de la pandèmia

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, la idea és mantenir el mateix calendari que es va fixar l'any passat, però de moment, ja s'han cancel·lat les Jornades de la Galera que se celebren durant el mes de febrer

Per Berta Ruiz

Imatge de la galerada popular al port, el 23 de febrer de 2020
Imatge de la galerada popular al port, el 23 de febrer de 2020 | Lluís Rovira i Barenys

El calendari gastronòmic de l'any 2020 va quedar totalment trastocat per la pandèmia de la covid-19. De les nou cites previstes només se'n va poder celebrar una, la primera de l'any: les 16es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera, que van tenir lloc del 14 de febrer a l'1 de març. La següent cita, la 8a edició de l'Encarxofa't a Cambrils, ja no es va poder celebrar. De fet, havia d'iniciar-se el mateix cap de setmana que es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març de 2020. Totes les altres van haver de ser cancel·lades. Aquest 2021 s'inicia amb la incertesa de com evolucionarà la situació sanitària. No obstant això, des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha decidit tirar endavant amb el calendari gastronòmic de 2021. Seguirà el mateix patró que el previst l'any passat, tot i que, d'entrada, ja no es podran celebrar les Jornades de la Galera –previstes per al mes de febrer– donades les restriccions imposades per contenir la pandèmia de la covid-19.

El calendari de 2021 copia les mateixes promocions que les previstes l'any passat

El segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Oliver Klein– ha explicat a revistacambrils.cat que fa mesos que s'hi està treballant en un programa d'activitats que és fruit de la col·laboració entre la regidoria de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme. Segons ha dit Klein, "el calendari per enguany –ja que el de l'any passat va quedar triturat quant a la desconvocatòria dels esdeveniments– copia les mateixes promocions o activitats plantejades per l'any 2020. Això es plasmarà en un calendari físic, que tothom demana perquè és molt pràctic i conté totes les dates". Les Jornades de la Galera –tot i que s'hi estava treballant en elles– finalment no es podran celebrar. Per al mes de març estan previstes les de la carxofa; al maig, les Jornades Gastronòmiques del Romesco; al juny, La Mar de Tapes; a l'octubre, la Mostra de Vi i Gastronomia; al novembre, les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra i Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos i, al desembre, la Ruta de Tapes "Tapa Nadalenca Cambrilenca".

Oliver Klein: "Tots els diners que es deixin de gastar en les promocions que no es poden celebrar, automàticament es reserven per fer promocions del mateix tipus més endavant"

Per aquest 2021 es mantenen aproximadament les mateixes dates, d'acord amb l'Associació d'Hostaleria de Cambrils. L'edició i distribució del calendari físic està prevista per aquests propers dies. Segons ha dit Klein, "hi ha ganes de fer les activitats, però tot serà a instàncies del que estableixi el Procicat, les mesures sanitàries i l'evolució de la pandèmia. Això s'ha de dir, una cosa és el que preparem –la nostra obligació és tenir-ho tot a punt–, però l'altra és complir amb les instruccions i ser responsables. Cal tenir en compte que no es poden fer esdeveniments públics amb molta gent; les actuals restriccions horàries als restaurants o els confinaments municipals pels quals no ens pot visitar la gent, tot plegat és una limitació. Hem de complir amb les instruccions, preparar cadascuna de les jornades fins el punt que es pugui i si no es poden celebrar, doncs cancel·lar-les. Però cal destacar que tots els diners que es deixin de gastar en les promocions que no es poden celebrar, automàticament es reserven per fer promocions del mateix tipus més endavant. Tots aquests diners no es perdran, sinó que seran per altres promocions gastronòmiques".

Per altra banda, tal com ha apuntat Klein, també s'ha decidit flexibilitzar les dates d'aquelles jornades que funcionin millor, és a dir, "tenir la flexibilitat d'allargar-les en el temps". El regidor de Promoció Econòmica ha afegit que, "la voluntat és mantenir el calendari gastronòmic tal com es va dissenyar l'any passat, però sempre seguint l'evolució de la pandèmia i les restriccions".

Comenta aquest article