Cultura

Música

«Una estona de cel» enmig de la pandèmia, amb Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves

La sala del Casal Parroquial de Sant Pere va acollir, ahir al vespre, el concert a la carta que van oferir Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, organitzat per l'Associació Pròleg

Per Lluís Rovira i Barenys

Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, ahir, al concert del Casal Parroquial de Sant Pere
Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, ahir, al concert del Casal Parroquial de Sant Pere | Lluís Rovira i Barenys

La sala del Casal Parroquial de Sant Pere va acollir, ahir al vespre, el concert a la carta que van oferir Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves. Un concert organitzat per l'Associació Pròleg, amb el suport del departament de Joventut de l'Ajuntament, que va ser un oasi cultural enmig d'aquest període de fortes restriccions marcades per la pandèmia de la covid-19. L'hora i mitja que va durar el concert talment va ser "com una estona de cel", manllevant el nom d'una de les cançons dels Pets que ahir es va poder escoltar. El públic, això sí, va haver de ser força disciplinat i atendre totes les recomanacions que marquen els protocols de la pandèmia. El concert també va tenir la vessant solidària i els assistents van dur aliments que es donaran a Càritas.

Concert a la carta

El concert va començar amb Lluís Gavaldà, sol a l'escenari i acompanyat de la seva guitarra, que va interpretar les dues primeres cançons del concert. A continuació va donar pas a Joan Pau Chaves, un veritable home orquestra. Chaves el va acompanyar al piano i al baix fent una espectacular interpretació de beatbox mentre tocava el baix en una de les cançons del concert. Lluís Gavaldà, per la seva part, no va trigar gaire a posar-se el públic a la butxaca. Un públic entregat que el va acompanyar en moltes de les cançons.

El repertori del concert era a la carta, en teoria. El públic havia apuntat en uns paperets que hi havia a l'entrada la cançó que volia sentir. Dalt de l'escenari, Gavaldà tenia la peixera plena dels paperets al seu costat i els anava traient, refusant els que apuntaven cançons que ell considerava que no havia de fer. Un concert a la carta molt sui generis que es va convertir en el fil conductor del concert i va mantenir el toc de complicitat amb el públic. Finalment, el repertori seleccionat no va decebre ningú i el concert es va convertir en un repàs de la discografia dels Pets amb tocs molt intimistes, en alguns moments. Val dir que en aquest repertori no hi va faltar "S'ha acabat", la cançó que anomena "aquell pis de Cambrils", que la gent va cantar amb èmfasi.

Comenta aquest article