Atletisme

Les germanes Maria i Emma Taggi assoleixen uns excel·lents registres i es col·loquen al capdavant del rànquing estatal

Aquest passat cap de setmana va començar la temporada de competició de pista coberta, al Palau Sant Jordi de Barcelona

Maria Taggi en plena cursa, aquest passat cap de setmana
Maria Taggi en plena cursa, aquest passat cap de setmana | Cedida

Aquest passat cap de setmana començava la temporada de competició de pista coberta. Fina ara, l'espai habitual era la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, situada a Sabadell. Però actualment està inutilitzada, des del març de l'any passat, per tal de poder acollir malalts del COVID-19 en previsió que l'hospital Parc Taulí d'aquella ciutat no pogués absorbir totes les urgències derivades de la pandèmia.

Per a poder disputar l'actual temporada de pista coberta s'ha pogut d'habilitar el Palau Sant Jordi de Barcelona. Durant 10 setmanes es disputaran tots els Campionats i controls de pista coberta. Tot i que, a diferència d'altres anys, s'ha de reduir el nombre d'atletes participants i disputar-se les proves en absència de públic.

Aquest passat dissabte es disputava el control S-16 i diumenge el de les categories S-18 i S-20. En el primer cas hi participava l'Emma Taggi, mentre que diumenge ho feia la seva germana, la Maria, pel que fa al Club d'Atletisme Cambrils

Els resultats van ser els següents :

Control S-16

-Emma Taggi 3.000 m. llisos 11'05”95.     Millor Marca Personal

L'Emma estrenava la seva categoria amb una magnífica actuació. Des del tret de sortida va mantenir un ritme constant al llarga de tota la cursa. Això li va permetre anar avançant posicions volta rere volta fins posar-se en posicions capdavanteres a falta de tres voltes. Va ser capaç de respondre al darrer atac de l'atleta que tenia la millor marca de les participants i, fins i tot, superar-la a falta d'una volta per a guanyar la cursa amb una notable millora de la seva marca personal. 27 segons de millora que li van proporcionar un registre que la situen, eventualment, al capdavant del Rànquing català i en 2a posició del rànquing estatal.

Control S-18

-Maria Taggi 3.000 m. llisos 10'23”23.     Rècord de Cambrils

La Maria també estrenava categoria. I ho feia de forma tan brillant com la seva germana. Des del primer moment es va posar a roda de l'atleta que tenia la millor marca de les participants. Amb un ritme exigent, el frec a frec entre les dues atletes va ser constant fins a la darrera volta on la Maria va canviar el ritme deixant enrere les seves adversàries i guanyant la prova amb una millora de marca personal de vora 20 segons. Amb aquest registre batia el Rècord de Cambrils, tant en la categoria S-18 com en l'absoluta, que tenia ella mateixa des de l'any passat. Una marca que la situa , eventualment, al capdavant del Rànquing català i del rànquing estatal. Tanmateix, és una marca mínima de participació al Campionat d'Espanya de la categoria.

Emma Taggi, en un moment de la seva participació al control S-16 d'aquest passat cap de setmana / Foto: cedida