Informació general

Infraestructures

El PSC demana explicacions sobre què ha fet el govern municipal per iniciar l'obertura de passos a l'antiga via del tren

Quan fa un any de l’entrada en servei de la nova via, la formació socialista lamenta que no s’hagi negociat amb el ministeri de Foment per poder millorar la mobilitat com han fet a altres municipis

Per Redacció

Aspecte de l'antiga estació de tren de Cambrils
Aspecte de l'antiga estació de tren de Cambrils | Cedida

El PSC de Cambrils demana explicacions sobre què ha fet el govern municipal per iniciar l’obertura de passos a l’antiga via del tren. Quan fa un any de l’entrada en servei de la nova via, la formació socialista lamenta que no s’hagi negociat amb el ministeri de Foment per poder millorar la mobilitat com han fet a altres municipis. "No ens consta que el govern tripartit a l’Ajuntament de Cambrils hagi sol·licitat al Ministeri de Foment poder obrir passos per trencar la manca de mobilitat al llarg de l’antiga via del tren", ha explicat la portaveu del grup municipal del PSC, Ana López. "Hem preguntat en reiterades ocasions quines gestions han fet i no ens han donat cap resposta". Per tot plegat –ha afegit López– "ens sorprèn que ara diguin que lamenten el retard en el desmantellament de l’antiga via. Una via que continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi és una evidència en la que ja fa molt temps que alertem des del PSC; però a d’altres municipis, com Salou o Mont-roig han pactat poder obrir passos per millorar la mobilitat i ja estan funcionant", ha comentat la portaveu socialista a l’Ajuntament de Cambrils. "A què esperen a Cambrils?".

Per a López, com a primer pas "volem que s’obrin accessos per eliminar puntualment la via al tram d’institut Ramon Berenguer IV i la residència d’avis Baix Camp; a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer; a la zona de la torre de Cambrils; a l'alçada de l’escola Cambrils al barri del Molí de la Torre; a la benzinera de Vilafortuny-Hotel Princess; així com a Cambrils Mediterrani", ha apuntat.  

En paral·lel, afirma la regidora socialista que "hem estat i serem molt bel·ligerants perquè s’executi el desmantellament de la via actual i que s’eliminin els talussos i obstacles i això ens permetrà planificar de forma consensuada una avinguda de la Diputació àmplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable on establir nous comerços; a més de fer possible també l’obertura de l’Eixample vila al mar –com una continuació del passeig de Josep Vidal i Barraquer– a través de l’avinguda de l'Horta de Santa Maria". "Tot plegat –ha dit– passa pel desmantellament de la via del tren i l'eliminació dels obstacles, entre ells el de l’antiga estació".

Les propostes del PSC

Des del PSC ja fa temps que disposen d’unes línies mestres per millorar la mobilitat al municipi, trencant, aquesta barrera i que –de retruc– milloraria també l’activitat turística. Aquestes són:
-Encarregar el projecte de remodelació de l’avinguda de la Diputació tenint en compte el desmantellament de l’antiga via del tren (des del Club Nàutic fins a l’Hotel Augustus).

-L’enderroc de l’antiga estació de tren i redacció del projecte de connexió del Barri l’eixample fins a Horta de Santa Maria a través de l’antiga via.

-La redacció de projecte de pàrquing i plaça pública a l’actual estació d’autobusos, en coordinació amb el Pla de Mobilitat i gestionar el trasllat de l’estació d’autobusos al costat de la nova estació de tren.

-Signar un acord, amb un conveni marc de gestió del nou pàr

El PSC de Cambrils demana explicacions de què ha fet el govern municipal per iniciar l’obertura de passos per l’antiga via del tren

Quan fa un any de l’entrada en servei de la nova via, lamenta que no s’hagi negociat amb el ministeri de Foment per poder millorar la mobilitat com han fet a altres municipis 

quing de la estació de tren amb ADIF. 

Comenta aquest article