Esports

Tir olímpic

Jordi Amorós, nou president del Club de Tir Olímpic Cambrils

Amorós pren el relleu de Luis González que va morir el passat mes d'octubre. Potenciar l'escola de tir i la participació femenina i promocionar els tiradors del club són els seus principals objectius

Per Berta Ruiz

Jordi Amorós és el nou president del Club de Tir Olímpic Cambrils
Jordi Amorós és el nou president del Club de Tir Olímpic Cambrils | Cedida

Jordi Amorós és el nou president del Club de Tir Olímpic Cambrils. El passat 7 de desembre es constituïa la nova junta del club després de la mort de Luis González García –el passat mes d'octubre–, qui havia ocupat el càrrec de president des de feia uns 7 anys. Jordi Amorós –resident al Vendrell i vinculat al club des de l'any 2004– era el secretari en aquests últims anys. El nou president del Club de Tir Olímpic Cambrils ha explicat a revistacambrils.cat com afronta aquesta nova etapa al capdavant de l'entitat. Segons ha dit, "quan el nostre president, el Lluís, va començar el seu mandat em va proposar que jo fes equip amb ell i vaig acceptar. Aleshores vam començar a dissenyar el funcionament i les perspectives de futur del club per intentar posar-lo i, posar Cambrils, dins del panorama del tir, tant a nivell federatiu com en les competicions autonòmiques i estatals. Fins aquell moment, el club havia estat una entitat més familiar".

"El club ha de revertir en la promoció dels seus tiradors"

Tal com ha comentat Amorós, "vam crear,  per un costat, l'escola de tir pneumàtic olímpic –tenim un grup important de gent júnior– i fa uns dos anys que hi estem treballant. Aquesta és una de les coses que potenciarem de cara al futur, perquè als nois se'ls ha de dotar d'un material d'un nivell mitjà-alt, perquè sinó no poden competir en les mateixes condicions. La idea és fer una inversió en un futur per dotar-los d'un material adient perquè puguin competir. Per altra banda, en el seu dia també vam començar a potenciar el grup de sèniors que volien participar en competicions. Creiem que el club ha de revertir en la promoció dels seus tiradors i, de fet, vam promocionar una sèrie de gent que ha competit a nivell autonòmic i estatal i ho han fet amb bons fruits i bons resultats. Des de la meva presidència, vull continuar amb el programa que en el seu dia vam dissenyar amb l'amic Lluís per tirar endavant el club".

Renovació de la junta directiva

La nova junta directiva del club la completen: Jesús Arribas Garcia com a secretari; Lluís Maria Calderó Cabré com a tresorer; Lluís Llorens Ferré com a vicepresident; Antonio Callau Costa, Francisco Javier Vernet Médico, Santiago Pleguezuelos Castillo i Alfred Guasch Nogués com a vocals i, Joan Carreras López com a vocal i delegat federatiu. Sobre el grup de gent que l'acompanya al capdavant del club, Jordi Amorós ha comentat que, "hem constituït una junta que penso que està molt ben estructurada. Tota la gent que tenim està aportant un valor extra en les diferents àrees: manteniment d'instal·lacions, arbitratges, l'escola, els cursos per a la gent nova... Tota la gent de la junta té una funció determinada". Sobre la seva pròpia persona, Amorós ha comentat que, "tot i que jo no sóc de Cambrils –sóc del Vendrell– tinc una relació amb el club des de fa molts anys. Amb el senyor Joan Baptista Ferrando ja hi tenia una vinculació personal i amb la seva família; vaig venir a parar al club de Cambrils i li tinc un apreci i una vinculació molt especial. Ara puc disposar de temps lliure i em li puc dedicar temps al club".

412 socis al club, entre les categories veterans, sèniors i júnior

Actualment, el Club de Tir Olímpic Cambrils compta amb un total de 412 socis. Aquests es reparteixen en 177 sèniors, 173 veterans i 62 júniors. Dins de cada grup d'edats –per percentatges–, en sèniors hi ha un 38,4% de tiradors masculins i un 4,6% de tiradores femenines; en veterans, el 38,5% són tiradors masculins i el 3,5% són tiradores; en júnior, el 9,2% són nois i el 5,8% són noies. Precisament, la potenciació de la participació femenina al club i a les competicions és un altre dels objectius que s'ha fixat Jordi Amorós. Segons ha dit, "estem intentant potenciar la participació femenina, però és molt difícil arribar a la paritat. També volem potenciar i fer divulgació –ja ho hem parlat amb el departament d'Esports– sobre el fet d'anar a les escoles per explicar com és el nostre esport –que és olímpic– i pot aportar uns valors molt importants per a la gent jove: requereix concentració, serietat en la pràctica, és una pràctica molt introspectiva, camaraderia amb els companys i a més, ajuda a uns valors que avui en dia són necessaris". 

L'actual situació de pandèmia per la covid-19 ha aturat totes les competicions de tir olímpic. No obstant això, el club no s'atura i segueix obert per tal de donar el servei administratiu necessari. "L'oficina està oberta perquè hi ha una sèrie de tasques que s'han de seguir fent com permisos, renovacions i un seguit de coses que s'han de fer per donar un bon servei al socis".

Comenta aquest article