Camp

Químiques

IQOXE afirma que ha destinat més de 2,8 milions d'euros a atendre prop de 200 reclamacions d'afectats

L'empresa inverteix més de 27 milions d'euros a la planta afectada per l'explosió de fa un any

Per ACN

Vista general de la planta d'IQOXE a la Canonja, aquest mes de gener
Vista general de la planta d'IQOXE a la Canonja, aquest mes de gener | Cedida per IQOXE

En el primer aniversari de l'explosió a la planta de la Canonja, IQOXE ha informat que ja ha destinat més de 2,8 milions d'euros a atendre prop de 200 reclamacions d'afectats per la deflagració i que, a més, està donant resposta als veïns que no tenien assegurança particular o que han tingut problemes amb les companyies. En paral·lel, l'empresa química està invertint més de 27 milions d'euros en renovar i optimitzar les seves instal·lacions per tal de mantenir la producció a Tarragona. Aquí, detalla, s'inclouen 4 milions d'euros per a la seguretat de les instal·lacions, com la creació de tres noves sales de control i la implementació d'un conjunt de salvaguardes i altres mesures per dotar la planta d'un nivell de seguretat "addicional" al que exigeix la llei. 

IQOXE apunta que també construeix nous tancs d'emmagatzematge de matèria prima i de productes finals a les instal·lacions de derivats, i que està reconstruint les naus d'envasats. Precisament, a les cobertes d'aquestes naus l'empresa instal·larà gairebé 3.000 plaques fotovoltaiques per generar energia elèctrica. La inversió serà d'1 milió d'euros i permetrà cobrir el 20% del seu consum anual.

Segons IQOXE, s'han atès prop de 200 reclamacions per un valor de més de 2,8 milions d'euros

En un comunicat difós, ahir dimecres, IQOXE assenyala també que ja ha completat la instal·lació d'una nova subestació elèctrica, i que ha sotmès les seves instal·lacions als controls de seguretat "més exigents". Afirma que ha fet proves hidràuliques al 100% dels equips de cadascuna de les plantes i que s'ha comprovat el correcte funcionament del 100% del sistema de control i de seguretat. A més, també està remodelant els edificis d'oficines i annexos. D'altra banda, en paral·lel a la reconstrucció i renovació de les instal·lacions l'empresa assenyala que ha portat a terme durant el 2020 "una intensa activitat d'atenció i suport als veïns que, com a conseqüència de l'accident, van patir danys materials als seus immobles i propietats". Segons IQOXE, s'han atès prop de 200 reclamacions per un valor de més de 2,8 milions d'euros.

El director general adjunt d'IQOXE, Javier de Benito, explica que "com a empresa ubicada al territori, no podem viure d'esquenes a la societat que ens acull i, en el as dels desperfectes ocasionats per l'accident, per nosaltres era prioritari i urgent trobar una solució adequada, proporcionada i cuidada en cada cas particular".

D'altra banda, IQOXE i la resta de les empreses del grup industrial Cristian Lay faran un minut de silenci avui dijous coincidint amb el primer aniversari de l'explosió que va causar tres morts -dos empleats i un veí de Torreforta que va rebre l'impacte d'un projectil- i vuit ferits. 

Comenta aquest article