Informació general

Alumnes de l'ETSA elaboraran propostes de reconversió de l'espai que ocupa l'actual traçat de la via del tren

Per Lluís Rovira i Barenys



Aspecte actual de l'estació del tren de Cambrils
Els alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Rovira i Virgili elaboraran diferents propostes arquitectòniques de reconversió de l'espai que ocupa actualment el traçat de la via del tren a Cambrils. Això ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració que s'ha establert entre l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i l'Ajuntament de Cambrils.

Aquest acord, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, a Revista Cambrils Diari Digital, "contempla la cessió de la topografia de què disposa l'Ajuntament, amb el compromís que d'aquesta documentació se'n farà l'ús necessari i exclusiu que vingui determinat per la finalitat educativa del curs en qüestió".

Exposició dels millors treballs

Els alumnes faran els seus treballs en grup en el marc de les assignatures d'Urbanística i Projectes de l'ensenyament d'Arquitectura. La proposta de reconversió d'aquest espai s'articula en tres eixos: un parc urbà lineal, un petit mercat temporal a l'aire lliure i una parada de tramvia, juntament amb petits habitatges. L'acord entre les dues parts estableix que l'Ajuntament de Cambrils pugui fer una exposició amb la documentació de les millors propostes elaborades pels alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i que, a més, l'Ajuntament disposi, a finals de curs, de tota la documentació i el material resultant de les propostes elaborades pels alumnes del curs.

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, per la seva part, es compromet a fer constar a la documentació i a la publicitat del curs que aquest es du a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article