Camp

Mobilitat

Les brigades de carreteres de la Diputació treballen per retornar la normalitat a les carreteres afectades pel temporal de neu

Per Redacció

Imatge de la T-704, a Prades
Imatge de la T-704, a Prades | Cedida

La Diputació de Tarragona continua amb el dispositiu engegat, divendres al vespre, per minimitzar els efectes del temporal Filomena a la xarxa viària. Cinc equips de les brigades de carreteres han treballat ininterrompudament amb màquines llevaneus per treure la neu acumulada i resoldre incidències derivades com la caiguda d’arbres a la calçada. Als equips propis s’hi han afegit des d’aquest diumenge a primera hora cinc retroexcavadores que reforcen el dispositiu. L’objectiu és restablir la normalitat a les vies al més aviat possible i garantir la seguretat viària. 

Els gruixos de neu, de fins a 60 cm, que s’han registrat el cap de setmana han afectat diverses carreteres de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona, fet que n’ha dificultat la circulació. Els equips treballen en diverses vies, com la TP-7402, de Porrera a la Venta del Pubill; la T-740, de Falset a Porrera; la TV-3223, entre Pradell i la Torre de Fontaubella; la T-700, del Monestir de Poblet a la TV-7005; la TV-3311, a Llaberia, i la TV-3021, de Rasquera a Cardó.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va visitar, ahir, alguns dels municipis del Priorat, la Terra Alta i el Montsià més afectats pel temporal Filomena, juntament amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i altres autoritats de la demarcació. Les trobades permetran conèixer sobre el terreny les conseqüències del temporal de neu i vent i oferir el suport de la Diputació als presidents dels consells comarcals i alcaldes, amb els quals es mantindran reunions al llarg del dia.

Des de divendres a les 21h, moment en què es va iniciar aquest dispositiu, un total de 35 operaris s’han dedicat a resoldre les afectacions provocades pel temporal a la xarxa viària de la Diputació, on fins al moment s’han espargit 180 tones de sal. A més, s’ha ofert també suport als municipis afectats pels talls de subministrament elèctric, com el Lloar, el Masroig, la Bisbal de Falset, el Molar o Cabacés, per facilitar l’entrada de generadors als pobles.

Podeu consultar en temps real les incidències a la xarxa viària de la Diputació a la web de la Diputació: www.dipta.cat/ca/incidencies o a través de les xarxes socials de la institució.

Imatge de les tasques de neteja i retirada de la neu acumulada a la TV-3311, a Llaberia

 

Comenta aquest article