Camp

Denúncies

Denunciats penalment els cinc responsables d'una empresa de Salou per la mort d'un dels seus camioners

El vehicle tenia l'ITV caducada i tot el parc mòbil de la companyia estava en males condicions

Per Redacció

Imatge del camió sinistrat, el passat mes de juliol
Imatge del camió sinistrat, el passat mes de juliol | Cedida (Mossos d'Esquadra)
Els Mossos han denunciat penalment, davant del jutjat de primera instància número 6 de Rubí, els cinc responsables d'una empresa d'obres i serveis de Salou per la mort d'un dels seus camioners. Els atribueixen un delicte contra els drets dels treballadors i un altre per homicidi per imprudència greu. Els fets van tenir lloc el 3 de juliol, quan un camió articulat que circulava per l'A-2 a Castellbisbal va patir un greu accident. L’informe pericial va certificar que el motiu de l’accident havia estat el deficient estat dels neumàtics de la tractora accidentada. El vehicle tenia la ITV caducada des de feia dos anys. De fet, la víctima havia decidit que era el seu últim dia de feina perquè no volia continuar treballant en aquelles condicions.
El conductor del camió va perdre el control del vehicle, el qual va agafar una trajectòria a l’esquerra, creuant el tercer carril de l’autovia i xocant amb la mitjana de formigó. El conjunt articulat, sense cap tipus de control del seu conductor, va rebotar amb la tanca de formigó per novament anar cap a l’esquerra i tornar a xocar amb la tanca de formigó de la mitjana. En aquest últim xoc, la cabina de la tractora va impactar contra el suport d’un pòrtic (panell informatiu). El suport del panell informatiu és una biga de ferro de grans dimensions, que va produir greus deformacions en la cabina de la tractora que van provocar la mort del conductor.

El camió no tenia la ITV vigent ni el manteniment adequat

Davant dels indicis, els investigadors van fer un acurat històric de reparacions i manteniment del vehicle sinistrat, un camió que portava fets més d’un milió de quilòmetres, i van trobar greus anomalies, començant perquè el semiremolc accidentat no tenia la ITV vigent (feia dos anys que li havia caducat). A més, el manteniment no havia estat l’adequat. Tot plegat podia ser la causa directa de l’accident que va patir el vehicle, motiu pel qual van denunciar els responsables de l’empresa de serveis i obres titular del camió sinistrat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu.

Així mateix, els investigadors van poder comprovar que aquestes irregularitats i incompliments eren pràctica habitual de l’empresa denunciada i el seu parc mòbil, vehicles de transport i gran tonatge, patia greus retards en les revisions tècniques obligatòries, motiu pel qual havien estat denunciats i immobilitzats en repetides ocasions per dotacions de Trànsit. A més, la investigació va recollir com els responsables de l’empresa havien acomiadat anteriorment algun xofer per negar-se a conduir camions que portaven pneumàtics rebutjats per vells per altres camioners. De fet, el xofer que va ser víctima mortal de l’accident havia decidit que justament aquell era el seu darrer dia de treball en aquella empresa, davant del neguit que li suposava treballar amb aquells mitjans.

Comenta aquest article