Informació general

Camins

L'Ajuntament incrementa els quilòmetres de conservació i reparació de camins rurals

Per Redacció

Imatge dels treballs realitzats en diversos camins rurals del municipi
Imatge dels treballs realitzats en diversos camins rurals del municipi | Cedida
El Departament de Serveis Generals i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils ha adjudicat un nou contracte de manteniment de camins per incrementar el nombre de quilòmetres i trams coberts. L'empresa adjudicatària, Jardineria Bordera, s'encarregarà de la reparació i conservació d'un total de 62 quilòmetres d'una trentena de trams de vies públiques rurals transitables per vehicles. Els treballs, que van començar aquest passat mes de desembre, es realitzaran a diversos camins principals, secundaris i terciaris del terme municipal i també a les vores de l'antiga carretera N-340 (entre la rotonda de la carretera de Montbrió fins a la riera de Riudecanyes) i la carretera T-314 (des de la rotonda de la N-340 fins la senyal que indica l'inici de la T-312).
 
L'actuació consisteix en la neteja de males herbes i desbrossat de marges, així com l'arranjament de fins a una dotzena de clots formats per pluges, arrels d'arbres o sortides d'aigües pluvials, entre altres. L'empresa adjudicatària haurà de mantenir la superfície de rodament i cunetes lliures de materials procedents d'esllavissades i pluges, reparar puntualment el paviment, realitzar tractaments amb herbicides dues vegades l'any, desbrossar els marges i la calçada de vegetació, fulles i franques que estiguin dins del camí una vegada l'any i resoldre problemes puntuals ocasionats per causes naturals o accidentals.

El regidor de Serveis Generals i Medi Ambient, Lluís Abella, ha explicat que el nou concurs es va convocar per garantir el manteniment de més quilòmetres de camins de titularitat municipal i donar resposta a les diferents peticions del sector rural en aquest sentit. El regidor ha destacat la importància d'aquest increment de nombre de quilòmetres tenint en compte que són vies de comunicació entre les zones rurals on hi viu i treballa molta gent. Per això, cal conservar en bon estat els camins, millorar la mobilitat rural i evitar qualsevol obstacle que posi en perill les persones usuàries o interfereixi en la seguretat pública.  

Comenta aquest article