Camp

Meteorologia

La neu enfarina diversos punts del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La precipitació va ser de caràcter feble però va enfarinar algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Priorat

Per ACN

Aspecte de Tivissa, aquest matí, tot nevat
Aspecte de Tivissa, aquest matí, tot nevat | Xavi Margalef

La neu va arribar, ahir dijous, a diversos municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La cota de neu es va situar, de forma general, entorn els 200 metres, tot i que en alguns sectors va nevar fins a cota zero, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). La precipitació va ser de caràcter feble però va enfarinar algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Priorat. Els flocs van arribar a indrets com el Perelló, Rasquera, Ginestar, Tivissa, Horta de Sant Joan, Paüls, Capçanes, els Guiamets, Vandellòs i també a parts elevades del Montsià. A Falset la neu va emblanquinar cotxes i teulades mentre la Brigada Municipal es va afanyar a llençar sal a les voreres per evitar que es formin plaques de gel.

Aquest matí la neu s'ha mantingut en aquests punts on ahir va caure i contribueix a configurar, en molts casos, uns paisatges de postal. En aquests moments el temporal castiga el País Valencià. A mesura que avanci el divendres, les nevades guanyaran terreny cap al nord, i afectaran les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, on són possibles fins al nivell del mar. El gruix a Catalunya arribarà dissabte.

Oliver envoltat de neu al terme municipal de Tivissa / Foto: Xavi Margalef
Aparcament del castell d'Escornalbou tot nevat, aquest matí / Foto: Jacint Espelta

 

Comenta aquest article