Camp

Patrimoni natural

El Consell Regulador de la DO Tarragona condemna l’atac a les vinyes d’un viticultor de l’Alt Camp

Assegura que accions com aquesta han d’estar penades per la llei perquè es tracta d’un atac contra el patrimoni agrícola del nostre país

Per Redacció

Un dels ceps tallats
Un dels ceps tallats | Cedida

El Consell Regulador de la DO Tarragona condemna rotundament l’atac rebut a les vinyes d’un viticultor de l’Alt Camp, que han estat mutilades greument per un o una sèrie de desconeguts. En concret, el Celler Sanromà de Vila-rodona (Alt Camp) ha fet públic en les últimes hores a través de les xarxes socials que una vintena de ceps de la seva propietat han estat tallats.

La DO Tarragona se solidaritza amb el viticultor Eduard Sanromà i condemna aquest tipus d’actes que van més enllà d’una simple bretolada o d’un intent de danyar un celler en concret, ja que es considera un atac al patrimoni agrícola del nostre país. Per aquest motiu, la DO recolzarà qualsevol acció que el propi celler vulgui prendre davant les autoritats i al mateix temps demana a la Generalitat que emprengui una campanya de conscienciació a la ciutadania de la importància de preservar el patrimoni natural. Per això demanarà a la resta de DO’s catalanes un acció conjunta davant del Departament per evitar que fets així tornin a passar o que siguin penats si succeeixen de nou. “La majoria de consumidors desconeixen que els vins tenen nom i cognom, i que bona part d'aquest llinatge correspon a l'arrelament vegetal en un sòl determinat que a poc a poc anem aprenent a conèixer i a estimar. Per això és insubstituïble, i per això ens hi comprometem. Cap motiu serveix per justificar una mutilació com aquesta”, s’assegura des del Consell Regulador.

Per la seva part, Eduard Sanromà, s’ha mostrat molt satisfet per la gran repercussió de la seva denúncia  a les xarxes socials amb centenar de missatges i mostres de solidaritat. Des que ahir a la tarda ho va fer públic, s’han multiplicat les mostres de suport rebudes per aquest jove viticultor. 

Comenta aquest article