Informació general

Pand

La Xarxa de Suport Mutu del Polvorí, una de les dotze experiències en temps de confinament destacada per la Generalitat

El treball fet per aquesta xarxa solidària cambrilenca a l'inici de la pandèmia ha estat recollit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a nivell de Catalunya i sota el títol de "Experiències de Joventut activa en temps de confinament"

Per Redacció

Un jove voluntari reparteix les targetes moneder de les beques menjador, a finals del passat mes de març
Un jove voluntari reparteix les targetes moneder de les beques menjador, a finals del passat mes de març | Lluís Rovira i Barenys

La Xarxa de Suport Mutu del Polvorí, que es va posar en marxa a l'inici de la pandèmia i del confinament, és una de les 12 activitats recollides pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a nivell de Catalunya i sota el títol de "Experiències de Joventut activa en temps de confinament". La Xarxa de Suport Mutu del Polvorí va estar impulsada pel Casal Popular El Polvorí, amb la col·laboració de Càritas, l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, i l’Associació de Veïns i Veïnes El Portal.

Aquest recull d'experiències, editades a través d'un recull d'entrevistes per internet, vol donar visibilitat a la tasca portada a terme per persones joves en contrast amb altres franges d'edat. A més, tal com s'explica en el preàmbul d'aquest recull, desmentir "un discurs en alguns mitjans de comunicació en el qual se situa les persones joves com a irresponsables a l’hora de mantenir les mesures de protecció, criminalitzant tota la joventut. En canvi, s’ha obviat el paper que han tingut moltes persones joves en diferents iniciatives i xarxes ciutadanes on han estat protagonistes."

Aquest recull d'experiències vol" posar en valor l’acció de les persones joves durant el confinament, implicant-se en la cura dels altres i en l’acció comunitària, ja sigui de manera individual, col·lectiva o mitjançant associacions". També s'explica que les 12 experiències mostrades "en cap moment pretenen ser representatives de totes les contribucions que les persones joves han fet en aquest període, que són moltes més".

Xarxa de Suport Mutu del Polvorí: 40 persones voluntàries que van preparar uns 450 lots d'aliments i van elaborar i distribuir 4.500 mascaretes

En aquest treball, l'experiència cambrilenca de la Xarxa de Suport Mutu del Polvorí està explicada a través d'una entrevista feta a Neus Domènech, una de les joves que van formar part d'aquesta xarxa del Polvorí. Tal com explica Neus Domènech, la Xarxa de Suport Mutu del Polvorí "va mobilitzar 40 persones joves voluntàries, va preparar 450 lots d’aliments (aproximadament), es van elaborar i distribuir 4.500 mascaretes sanitàries (aproximadament), i es van elaborar i distribuir 200 pantalles protectores (aproximadament). Actualment, la Xarxa manté la col·laboració en activitats concretes amb Càritas, principalment en la preparació de lots d’aliments. El Casal Popular manté l’activitat habitual (xerrades, actes...) i està en procés de revisió i reorientació de la Xarxa". D'altra banda, una part d'aquests joves voluntaris, a més, van col·laborar amb la Xarxa d'Ajuda Mútua que es va muntar a nivell municipal i que es va encarregar del repartiment a les cases de les targetes moneder de les beques menjador.

Comenta aquest article