Esports

Atletisme

La reparació de la pista d'atletisme, tota una odissea

La pandèmia, primer, i les obres de reparació, després, han fet que la pista d'atletisme hagi estat inoperativa des de meitats del passat mes de març fins ara, és a dir, un total de nou mesos i mig

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de la pista d'atletisme, un cop completada la reparació
Aspecte actual de la pista d'atletisme, un cop completada la reparació | Pere Ferrando

La pandèmia, primer, i les obres de reparació, després, han fet que la pista d'atletisme hagi estat inoperativa des de meitats del passat mes de març fins ara. És a dir, un total de nou mesos i mig sense que els atletes l'hagin pogut utilitzar, segons ha explicat Pere Ferrando, del Club Atletisme Cambrils, a revistacambrils.cat. Aquest passat dimarts 29 de desembre, finalment, els atletes la van poder tornar a trepitjar.

Dotze setmanes per reparar el tartà i 13 setmanes a l'espera del pintor

"La reparació del tartà de la pista d'atletisme municipal va durar 12 setmanes quan el més habitual és que aquesta operació hagués durat la meitat del temps", apunta Pere Ferrando. Però el retard de les obres no es va acabar aquí ja que faltava pintar les ratlles dels carrils de la pista i no va ser fins 13 setmanes després d'acabada la reparació que van aparèixer els pintors per enllestir la feina. Segons ha explicat Ferrando, "el diumenge 28 de novembre els pintors entraven a la pista per a fer valoracions sobre el terreny. Una altra valoració que van fer va ser posar-se les mans al cap quan els hi vam dir que feia tres mesos que la pista estava acabada".

D'altra banda,la feina dels pintors d'una pista d'atletisme ocupa una setmana però tal com explica Pere Ferrando, "a Cambrils se n'hi han estat tres ja que l'endemà d'arribar el pintor en cap es va posar malalt i el van haver d'ingressar a l'hospital. Al cap de 4 dies va arribar el segon pintor en cap. A més, dos dies després d'haver començat van haver de parar una setmana per les condicions climatològiques adverses amb pluja i vent superiors als 100 km/h. I per si no fos poc, al cap de dos dies de reprendre la feina es van haver d'aturar perquè es va espatllar la màquina i van haver d'esperar uns dies a que vingués una peça de recanvi des d'Alemanya. És evident que el factor mala sort també hi ha jugat un paper important en aquesta fase de pintar les ratlles a la pista".

De dos mesos a sis mesos i mig

Pere Ferrando compara el que hauria d'haver estat un termini "habitual" amb el que ha passat a la pista d'atletisme de Cambrils. Segons Ferrando, en dos mesos s'hagués pogut fer tot, des del recanvi del tartà a la pintura mentre que les temps total invertit a Cambrils ha estat de sis mesos i mig, "aquesta comparativa s'agreuja degut a que no s'ha reparat tota la pista d'atletisme. Les dues mitges llunes on es competeix en salt d'alçada i llançament de javelina, els laterals dels passadissos de salt de llargada i salt amb perxa i els cercles de llançaments de pes, disc i martell no s'han pogut arreglar per manca de pressupost".

Finalment, Pere Ferrando manifesta que "el desig del Club és que al 2021 es pugui acabar d'arreglar l'espai que no s'ha pogut fer en aquesta primera fase. El pressupost és molt més econòmic i el treball de pintura és mínim".

Comenta aquest article