Societat

Festa de Reis

Els heralds completen la primera recollida de cartes d'una Festa de Reis marcada per la covid-19

Des del dia de Sant Esteve es pot sol·licitar una entrada per valor de 10€ a través del web https://bit.ly/reiscambrils2021 per tal que els Reis Mags facin una visita personalitzada el proper dia 6 de gener

Per Lluís Rovira i Barenys

Uns xiquets dipositen la carta als Reis a la bústia ubicada, ahir, a la plaça de la Vila
Uns xiquets dipositen la carta als Reis a la bústia ubicada, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La Festa de Reis va viure, ahir al matí, el primer episodi d'aquesta edició tan especial, condicionada pel coronavirus, amb la recollida de cartes a càrrec dels patges i heralds reials a diferents places cambrilenques. Els enviats de Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient, quatre en total, es van distribuir estratègicament en quatre places cambrilenques per recollir les cartes i saludar els xiquets i xiquetes que se'ls acostaven. A la Vila, els patges es van ubicar a la plaça del Setge i a la plaça de la Vila mentre que a la Platja ho van fer a la plaça del Pòsit i a la plaça de mossèn Batalla. Els heralds i patges es van estar un parell d'hores ben bones en aquests indrets, des de les 11 del matí i fins ben passades la 1 del migdia. D'altra banda, al voltant dels llocs on hi havia els heralds es van extremar les mesures de seguretat. Així doncs, els grups familiars que s'hi acostaven havien de circular per un circuit on just a l'entrada se'ls subministrava gel hidroalcohòlic per a les mans. La canalla dipositava les cartes en unes grans bústies i així s'evitava el contacte i la proximitat més estreta amb els enviats reials. Recordem que des de fa uns quants anys, els Heralds i patges desembarcaven al port de Cambrils procedents d'alta mar i feien un passeig pel poble enfilats en uns vehicles que els esperaven. En aquest primer acte de la Festa de Reis els heralds llegien el missatge que els havien lliurat els Reis Mags i repartien caramels a la canalla.

Aquesta mateixa operació de recollida de cartes es repetirà el proper dissabte 2 de gener, de 17 de la tarda a 20 h del vespre, i en aquest cas es recolliran les cartes a la plaça de la Vila, l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer (passeig de l’Estació), la plaça de Mossèn Batalla i la plaça del Pòsit.

Sense cavalcada i sense repartida de paquets però amb possibilitat de visita personalitzada dels Reis Mags

Els Reis Mags d’Orient, com cada any, arribaran el dia 5 de gener però no podran fer la tradicional cavalcada. Enguany Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran directament a la plaça de l’Ajuntament i es quedaran dalt de l’escenari des de les 16.30 h fins a les 20 h, perquè els nens i nenes els puguin veure i puguin dipositar les seves cartes en unes bústies que hi haurà a la mateixa plaça.

I enguany, tampoc hi haurà repartiment de paquets el dia 6 tot i que aquest dia sí que hi haurà Reis Mags al carres. Ses Majestats visitaran les cases d'aquelles persones que ho sol·licitin prèviament. Ho faran a peu de carrer, a la via pública, davant del portal de les cases. Per reduir al mínim possible el risc de contagi, la nit abans ja hauran passat a deixar els paquets, de manera que s'evitarà aquest contacte. En tot moment, caldrà que es respectin les distàncies i es demana que la trobada sigui amb un únic grup bombolla.
Per tal de poder sol·licitar la visita dels reis a casa, cal que els interessats adquireixin una entrada per valor de 10€ a través del web https://bit.ly/reiscambrils2021. Les inscripcions es van obrir el dia de Sant Esteve, a partir de les 10 h del matí i romandran disponibles fins a la fi d'existències o fins demà dia 29 a les 17 h. Part del preu d'aquestes entrades anirà destinat a la Marató de TV3 per la COVID-19. La festa de Reis està organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle, amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils.