Atletisme

Maria Taggi queda setena a la prova dels 1.000 metres llisos del campionat d'Espanya s-16 de pista coberta

Imatge de Maria Taggi, al centre de la imatge, amb el dorsal 75
Imatge de Maria Taggi, al centre de la imatge, amb el dorsal 75 | Cedida

Aquest passat cap de setmana es va disputar, al Centro deportivo municipal de Gallur de Madrid, el Campionat d'Espanya S-16 de pista coberta. Representant al Club Atletisme Cambrils hi va prendre part la Maria Taggi a la prova dels 1.000 m. llisos. La Maria arribava al campionat amb una marca de 3'09"31, la 9a de les 16 participants.

La competició consistia en dues semifinals, on es classificaven per a la final les tres primeres atletes de cada semifinal i els 2 millors temps de la resta de participants. Les semifinals es corrien en dissabte, mentre que la final era el diumenge. A la Maria li va tocar córrer la 2a semifinal. Donat que coneixia els temps de les atletes de la primera semifinal que tenien possibilitat de classificar-se per temps, va córrer intentant classificar-se sense malbaratar forces. Ho va aconseguir entrant en 4a posició amb un temps de 3'04"86 que suposava ser un nou Rècord de Cambrils. La final va començar a un ritme força alt, que la Maria va seguir durant 600 metres. A partir d'aquell moment, les atletes capdavanteres van augmentar encara més el ritme, endurint força la cursa. La Maria no va poder respondre, però va poder mantenir el ritme fins el final per acabar 7a amb una marca de 3'01"25, que millorava el Rècord de Cambrils assolit a la semifinal.

Un magnífic resultat que no va acabar d'agradar a la Maria, donat que l'objectiu era baixar dels 3'00.

A la tercera va la vençuda, diuen. I en el cas de la Maria aquesta dita es va complir. Aquesta temporada s'havia classificat per a participar en tres Campionats d'Espanya :

• El Campionat d'Espanya de Cros, on havia estat convocada per formar part de la Selecció Catalana S-16, es va suspendre pel coronavirus.

• Al Campionat d'Espanya a l'Aire Lliure, on havia de participar a la prova dels 1.500 metres obstacles, no va poder participar per haver d'estar confinada per un positiu d'un company de classe.

Finalment, aquest cap de setmana va poder debutar en un campionat estatal. De ben segur que a la propera temporada repetirà l'experiència.