Cultura

Concert

Excepcional concert de Jazz amb Manel Fortià Trio a la Cripta

Manel Fortià va explicar que era el primer cop que actuava acompanyat per aquests dos músics a la vegada, companys seus en d’altres projectes, el pianista Marc Mezquida i el bateria Raphael Pannier, arribat directament de París

Per Josep Maria Ferrando

Manel Fortiàs trio van actuar ahir al vespre aq la Cripta de l'Ermita
Manel Fortiàs trio van actuar ahir al vespre aq la Cripta de l'Ermita | Josep M Ferrando

La Cripta de l’Ermita va acollir un espectacular concert de jazz amb el conjunt Manel Fortià Trio, feat. Raphael Pannier, ahir al vespre. Tal com va explicar al començament del concert Isaac Albesa de l’associació la Mar de Jazz, organitzadora d’aquest 12è Festival de Jazz i Blues de Cambrils, aquest trio feia la seva estrena absoluta a Cambrils amb aquest nou projecte personal de Manel Fortià, contrabaixista català amb una llarga trajectòria professional que combina entre Nova York i Barcelona. El mateix Manel Fortià va explicar que era el primer cop que actuava acompanyat per aquests dos músics a la vegada, companys seus en d’altres projectes, el pianista Marco Mezquida i el bateria Raphael Pannier, arribat directament de París i uns dels valors amb més projecció de l’escena musical europea. El públic cambrilenc no va decebre i va omplir la cripta amb tot l’aforament que permet la normativa per la Covid-19.
Manel Fortià també va dir que era un concert fet amb les composicions pròpies que formen part del nou treball que en pocs dies començaran a gravar i que es titula Despertar, el nom d’una de les cançons que van interpretar.
Ja des del primer moment la força del jazz dels tres músics va omplir d’energia la Cripta, amb un jazz intens i de primer nivell. Manel Fortià i els seus companys de trio van emocionar al públic amb la seva música. Un públic que ho va agrair amb un llarg aplaudiment dempeus al final. L’acte va comptar amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

 

Comenta aquest article