Informació general

Animals

La Patrulla Verda de la Policia Local va recollir més de 250 animals perduts o abandonats durant 2019

La Policia Local juntament amb protectores i entitats animalistes van organitzar, ahir, la primera campanya d'informació i sensibilització per afavorir l’adopció d’animals de companyia, tant gossos com gats

Per Berta Ruiz

Imatge de grup dels diferents cossos policials i les entitats participants en la campanya d'adopció d'animals
Imatge de grup dels diferents cossos policials i les entitats participants en la campanya d'adopció d'animals | Berta Ruiz

La Policia Local de Cambrils va organitzar, ahir, la primera campanya d'informació i sensibilització per afavorir l’adopció d’animals de companyia, tant gossos com gats. Tant al matí com a la tarda va estar instal·lada una carpa informativa a les Escales Reials del Port en la què també s'hi va comptar amb la participació de les entitats col·laboradores –Amigats i L'Última Llar–, així com Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals. Una acció de conscienciació sobre la gran quantitat d'animals que són abandonats i recollits de la via pública cada any i de la importància de donar-los una segona oportunitat a través de l'adopció responsable. El responsable de la Unitat de la Patrulla Verda de la Policia Local de Cambrils –Juan Manuel Díaz– va explicar alguns detalls de la iniciativa a revistacambrils.cat. Segons va dir, "fem aquest tipus de campanyes en l'àmbit de la proximitat per donar a conèixer el funcionament de la unitat i la seva cara més humana així com la col·laboració que tenim amb les entitats d'animals col·laboradores, les protectores i les persones que col·laboren amb nosaltres i són sensibles en l'àmbit animal. Avui hem muntat l'estand i i la finalitat és que la gent vingui s'empapi d'informació i posem en adoptació tant gossos com gats". 

Juan Manuel Díaz, responsable de la Patrulla Verda de la Policia Local: "La gent té ganes de tenir animals i, sobretot, cada vegada més està més conscienciada de donar segones oportunitats"

Tal com va explicar Díaz, des de la Patrulla Verda de la Policia Local fan la recollida d'animals que estan perduts o estan abandonats. "En primera instància es queden en les dependències policials fins que es contacta amb l'amo –per normativa són dos dies màxim– i si no el trobem contactem amb les protectores que hi tenim conveni en l'àmbit municipal i hi traslladem l'animal. La finalitat d'avui és que una part d'aquells animals que hem traslladat siguin rescatats i tinguin una nova oportunitat. L'any passat vam gestionar uns 250-300 animals a Cambrils, cinc dels quals es vam trasllsar a L'Última llar. Aquestes són les xifres en què ens movem, però això és la punta de l'iceberg perquè fem moltes més tasques". Sobre la bona acollida d'aquest tipus d'iniciatives, Díaz va comentar que, "la gent té ganes de tenir animals i, sobretot, cada vegada més està més conscienciada de donar segones oportunitats als animals, per tant, és una cosa a destacar i a agrair a la ciutadania". 

Recollida de menjar per a gossos i gats i d'altres materials

Durant la jornada d'ahir també es va aprofitar per recaptar menjar per a gossos i gats, mantes i altres materials necessaris per Amigats, –amb qui l’Ajuntament té un conveni–, i L’Última Llar, que presta els serveis de recollida a l’Ajuntament de Cambrils. En la campanya també hi col·labora la perruqueria canina Animal que ofereix el primer rentat amb ozó d'aquells gossos adoptats al municipi. D'altra banda, també s'hi van acostar els cotxes policials perquè els més petits s'hi puguessin acostar i tenir un contacte més proper amb la Policia Local, tal com va comentar Díaz.