Societat

Comunicació

Josep Capella entrevista Iñaki Gabilondo en l'acte central del Dia de la Premsa Comarcal

Enguany aquest acte té un format virtual i tant l'entrevista com un debat posterior amb tres periodistes s'emet demà 21 de desembre, a partir de les 21 h, pel canal de Youtube de l'ACPC

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'entrevista enregistrada de Josep Capella a Iñaki Gabilondo
Un moment de l'entrevista enregistrada de Josep Capella a Iñaki Gabilondo | Redacció

Una entrevista realitzada per Josep Capella, president de l'Associació Cultural Revista Cambrils, al periodista Iñaki Gabilondo centrarà l'acte del Dia de la Premsa Comarcal que l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), celebra demà dilluns 21 de desembre a les 21 h. Aquest esdeveniment anual que enguany arriba a la setena edició, enguany, té un format diferent a causa de la pandèmia i es podrà seguir on line a través del canal de Youtube de l'ACPC.

L'entrevista de Josep Capella a Iñaki Gabilondo es va enregistrar a Madrid ara fa uns dies. El seu contingut permetrà conèixer de prop què en pensen del periodisme actual  i dels mitjans de comunicació, un reputat periodista com Iñaki Gabilondo que, en conversa ambel periodista cambrilenc, anirà desgranant temes com els reptes que ha d'afrontar la professió, l'impacte de la pandèmia en la forma de narrar, o els trets diferencials de la premsa comarcal i local. Després de l'entrevista, d'una mitja hora de durada, seguirà una tertúlia amb tres periodistes; Núria de José, responsable de redacció de la Xarxa Audiovisual Local i vicedegana del Col·legi de Periodistes; Violeta Gumà, Cap de Cultura a l'Agència Catalana de Notícies; i Sara González, periodista i col·laboradora com a analista en els mitjans  RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, TVE, Ràdio 4, Ser Catalunya i EiTB. Elles, donaran el seu punt de vista, des de la perspectiva que els dóna l'exercici del periodisme i també com a dones. L'acte estarà presentat per Xantal Llavina.

Aquest any també canviarà l'escenari del DIA DE LA PREMSA COMARCAL. Després de  cinc anys al Movistar Centre de Portal de l'Àngel, l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona donarà acollida a l'esdeveniment.El Dia de la Premsa Comarcal va ser instaurat l'any 2014 per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) amb la intenció de reivindicar un model de comunicació que genera 1000 llocs de treball a tot el país i compta amb més de 160 capçaleres de paper i digitals, i que aposta per continuar creixent mantenint el seu compromís amb la informació de  KM 0, la informació comarcal i local.

En cadascuna de les edicions anteriors la jornada ha aplegat més d'un centenar de professionals del món de la comunicació i ha comptat amb les intervencions de reconeguts ponents com Jaume Roures, Antoni Bassas, Cristòbal Colon, Sor Lucia Caram, Lluís Bassat, Josep Roca o Ramon Besa, per citar-ne alguns.

Comenta aquest article