Informació general

Alumnes cambrilencs de sisè de primària planten 100 arbres per celebrar el Dia Mundial de l'Arbre

Per Judit Pinazo



Un total de 226 alumnes de diferents centres del municipi van participar en l'activitat
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Arbre, ahir 21 de març, durant tot el matí alumnes de sisè de primària de diferents centres educatius del municipi van fer una plantada d'arbres. Enguany la zona  escollida per fer-ho ha estat la zona verda situada al marge dret de la riera de Riudoms, a l'alçada del carrer d'Artur Martorell al barri del Molí de la Torre. Aquest és el segon any que l'Àrea de Medi Ambient i la d'Ensenyament, amb la col·laboració del GEPEC organitzen aquesta activitat amb l'objectiu de fomentar l'educació ambiental i que està emmarcada dins del programa "Encambrila't", que organitza activitats sensibilitzadores amb el medi ambient a alumnes de totes les edats.

Un total de 226 alumnes dels diferents centres cambrilencs –col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, CEIP Joan Ardèvol, CEIP Marinada i CEIP Cambrils– van plantar 100 arbres, entre freixes, alzines, pins pinyoners i pins blancs. Tots són arbres autòctons de la zona que necessitaran ajuda els dos primers anys, però que després, un cop arrelats, podran sobreviure i ajudaran que les rieres tinguin una vegetació com la que històricament han tingut.

Segons el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas– aquesta activitat pretén sensibilitzar els alumnes de la importància que té cuidar la natura per al benestar del planeta

Habitualment es tria un espai proper a les rieres, que tinguin poca vegetació, amb l'objectiu de repoblar la zona. Un altre dels objectius de l'activitat és que els nens puguin apadrinar l'arbre que han plantat, per això es fan una foto amb l'arbre i "d'aquí uns mesos poden venir amb les seves famílies a regar l'arbre". Segons Matas, d'aquesta manera tant alumnes com pares s'impliquen en la cura al medi ambient. Recordem que l'any passat per commemorar el Dia Mundial de l'Arbre es va realitzar la mateixa activitat, però els arbres es van plantar a la zona a l'avinguda de Lluís Millet, a l'alçada de l'avinguda del Sol.

Segons Matas, habitualment quan es fan aquest tipus de replantacions és normal que la majoria d'arbres morin, però dels que es van plantar l'any passat n'han sobreviscut el 90%.

Comenta aquest article